În Parcul Copiilor timpul bate pasul pe loc

parcul copiilor timisoara 1

Inaugurat cu mult fast și veselie cu șapte ani în urmă, după lucrări de reabilitare care au costat aproape nouă milioane de lei, Parcul Copiilor „Ion Creangă” din Timișoara ar trebui să aibă 23 de zone tematice.

CITEȘTE ȘI: Mesaj emoţionant postat pe Facebook de soţia poliţistului ucis în misiune: „Tati nu răspunde la telefon”

Acestea au fost botezate, la vremea respectivă, aproape pompos: Țara Uriașilor, Țara Piticilor, Pădurea Întunecată, Pădurea Poveștilor ori Satul Indienilor.

Anul trecut, Primăria Timișoara a încercat să organizeze o nouă licitație, pentru un proiect de modernizare și reamenajare a acestei oaze de verdeață din centrul orașului.

Intențiile erau de modernizare a intrărilor, de amplasare a mai multor tobogane noi și de refuncționalizare a tunelului, care ar fi urmat să găzduiască ateliere de olărit și pictură.

CITEȘTE ȘI: Un timişorean a realizat un motor care anulează greutatea obiectelor. Inventatorul Puiu Câneparu a fost deja contactat de NASA

Alte ateliere, de această dată de teatru și muzică, ar fi urmat să fie amenajate în așa-zisul castel, un spațiu rămas nefolosit din 2012 și până acum. Demersurile municipalității nu au avut prea mare succes, pentru că nici o firmă nu a dorit să participe la licitație, astfel că aceasta ar fi trebuit reorganizată.

Rămânem tot cu ce am avut

Marea calitate a Parcului Copiilor o constituie cadrul natural, format din copaci înalți, care oferă din belșug umbră, liniște și aer curat.

În rest, în ceea ce privește facilitățile de joacă oferite celor mici, este loc de mult mai bine.
parcul copiilor timisoara2
Mult-criticatele tobogane din inox (s-a spus despre ele că sunt interzise în Uniunea Europeană) se află bine-mersi la locul lor și sunt utilizate cu entuziasm de prichindei.

CITEȘTE ȘI: Marcel Ionel Lepa, bărbatul care a ucis un poliţist în Timiş, s-a spânzurat în penitenciar

Construcția dedicată unui local de alimentație publică este încă pustie, iar jocurile de lângă aceasta, din care țâșnea apa dintre dale în zilele calde de vară, au fost astupate și înconjurate cu un fel de țarc. Trenulețul de plastic nu se vede nicăieri, tunelul este închis, pe circuitul de canoe scrie „Accesul interzis”, castelul are lacăt la ușă, iar jocul de mini-golf și-a pierdut demult utilitatea.

Cireașa de pe tort rămâne patinoarul artificial, foarte rar utilizat de tineretul căruia i-a fost dedicat.
patinoar parcul copiilor 2

Consilierii locali timișoreni s-au arătat mai catolici decât Papa și nu au acceptat ca în cofetăria din parc să li se vândă copiilor sucuri carbogazoase, pline de zahăr nesănătos și nici alimente care le-ar putea dăuna.

Cu toate acestea, în parc se vinde acum vată de zahăr pe băț și e greu de crezut că poate fi ceva mai dulce decât aceasta.
parcul copiilor timisoara1

În privința intrărilor, dacă gardul dinspre Michelangelo a fost desființat de multă vreme, cei care pătrund dinspre Bulevardul Revoluției au ocazia nesperată să admire niște fierotanii de pe vremea socialismului, vopsite cu sârg într-un albastru viu, numai bune de amplasat afișe deja decolorate.

Parcul este, totuși, destul de bine întreținut, dar rămâne departe de amenajările moderne pe care le au astfel de amplasamente prin alte părți ale țării sau ale continentului.

Până când vom avea parte de o licitație reușită a primăriei și vom vedea și punerea în practică a noului concept, prichindeii Timișoarei sunt nevoiți să se mulțumească, și în această vară, cu ceea ce au.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “În Parcul Copiilor timpul bate pasul pe loc

  1. Eu aș fi formulat ultima frază din articol, așa : Până când vom avea parte de un primar normal și bun gospodar în primărie și vom vedea și punerea în practică a noului concept, prichindeii Timișoarei sunt nevoiți să se mulțumească, și în această vară, cu ceea ce au. Din păcate, avem ce am votat, un oligofren grandoman și mitoman. Dar vin ele alegerile viitoare și sper ca partidele politice să scoată din joben un candidat serios și să ne scăpăm de măscăriciul ăsta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *