In memoriam ÎPS Nicolae Corneanu. Se împlinesc 5 ani de la moartea Mitropolitului Banatului

nicolae corneanu

Aula Filialei Timişoara a Academiei Române va găzdui vineri, la ora 11, simpozionul comemorativ prilejuit de cei cinci ani scurşi de la trecerea la Domnul a ÎPS Nicolae Corneanu, Mitropolitul Banatului, membru de onoare al instituţiei care găzduieşte acest eveniment derulat sub titlul „Mitropolitul Nicolae Corneanu – Trepte către veşnicie”.

Cuvântul de salut va fi rostit de conf. univ. dr. Ioan David, directorul Institutului de Studii Banatice „Titu Maiorescu”, iar moderator va fi conf. univ. dr. Claudiu T. Arieşan, de la Facultatea de litere, istorie şi teologie din cadrul UVT.

Nicolae Mihail Corneanu (n. 21 noiembrie 1923, Caransebeș – d. 28 septembrie 2014, Timișoara) a fost un înalt ierarh în Biserica Ortodoxă Română, arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului din 1962  până în 2014. În anul 1992 a fost ales membru de onoare al Academiei Române.

În onoarea regretatului arhiereu bănăţean, vineri, la ora 11, în Parcul Central din Timişoara, va avea loc şi  ceremonia de dezvelire a unui bust care-l reprezintă, realizat de sculptorul Aurel Gheorghe Ardeleanu.

Lucrarea va fi expusă chiar vizavi de aceea dedicată ilustrului profesor şi eminescolog Eugen Todoran, cu care ÎPS Nicolae a fost bun prieten. Amândoi au contribuit esenţial la întemeierea Facultăţii de teologie din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “In memoriam ÎPS Nicolae Corneanu. Se împlinesc 5 ani de la moartea Mitropolitului Banatului

Lasă un răspuns