Caz dramatic în Timiş! Doi bătrâni trăiau într-un coteţ, fără căldură, apă şi curent, cu 60 de lei pe lună (foto)

caz social 5

Un caz social cu adevărat deosebit este întâlnit într-o localitate timişeană. O familie formată din doi bătrâni, cu vârste între 60 şi 70 de ani, a ajuns să locuiască într-un coteţ, fără cădură, apă sau curent electric!

Situaţia celor doi devenise dramatică, mai cu seamă că venitul lor lunar era de doar 60 de lei, pensia de invaliditate a soţului!

pensie 11

Acesta are grave probleme cu vederea, după ce i-a fost scos un ochi, iar cu celălalt de-abia mai zăreşte câte ceva. Culmea, bătrânii nu ar fi singuri, însă au fost abandonaţi de către copii şi lăsaţi fără nici un sprijin.

Drama de petrece în Şemlacu Mare, localitate aparţinătoare de oraşul Gătaia, iar situaţia lor a atras atenţia autorităţilor şi a unei asociaţii umanitare, „Acasă în Banat”, care au sărit în ajutorul celor doi năpăstuiţi. Asftel, prin eforturile asociaţiei au fost aduse două containere locuibile, urmând să se toarne placa de susţinere pentru ca bătrânii să aibă un loc în care să poată ierna.

În acelaşi timp, Raul Cozarov, primarul oraşului Gătaia, a declarat că se fac demersuri pentru ca bătrânul cu ajutor de 60 de lei să poată fi încadrat în alt grad de invalididate, în care ajutorul financiar este mai mare.  De asemenea, mulţi s-au mobilizat pentru a le aduce nevoiaşilor obiecte necesare traiului zilnic (haine, oale pentru gătit, aşternuturi), primarul fiind convins că situaţia celor doi se va îmbunătăţi.

În Gătaia şi satele aparţinătoare există în jur de 12-13 dosare de cazuri sociale, însă lucrurile se schimbă de la o lună la alta.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Caz dramatic în Timiş! Doi bătrâni trăiau într-un coteţ, fără căldură, apă şi curent, cu 60 de lei pe lună (foto)

  1. Oare cum au putut copii sai abandoneze poate dormi si mânca când stie că părinții care lea dat viață si ia crescut sunt chinuiți? Ce suflet au ?😢😠

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *