In Memoriam Corneliu Murgu

In Memoriam Corneliu Murgu

Miercuri, 27 aprilie, s-a împlinit un an de la trecerea în eternitate a maestrului Corneliu Murgu, tenor de talie internațională, cel care a condus timp de 19 ani destinele Operei Naționale din Timișoara.

Cariera artistică a timișoreanului Corneliu Murgu a cunoscut o traiectorie spectaculoasă, răspândită pe cinci continente, pe cele mai importante scene ale lumii, de la Staatsoper din Viena la Tokyo, de la Munchen la Metropolitan din New York, de la Covent Garden din Londra la Johannesbourg și de la Paris la Melbourne alături de cei mai mari artiști ai generației sale.

Apreciat pentru activitatea sa artistică extraordinar de bogată, el a fost decorat cu Ordinul Serviciului Credincios, în rang de „Cavaler” de către Președintele României, iar în anul 2001 i s-a acordat titlul de „Cetățean de Onoare” al Municipiului Timișoara.

Muzeul Național al Banatului vă invită să vizitați, până la sfârșitul acestei luni, în mansarda B1 a Bastionului Maria Theresia, expoziția „Accente lirice în capitala Banatului – Corneliu Murgu”.

Expoziţia cuprinde fragmente în imagini din viaţa artistică a tenorului Corneliu Murgu, fotografii din spectacolele de pe toate scenele importante unde a cântat: Scala din Milano, Metropolitan din New York, Covent Garden – Londra, Staatsoper din Viena, San Francisco, sau Teatrul Colon din Buenos Aires.

De asemenea, vizitatorii expoziţiei vor putea vedea costume ale Maestrului, din diferite roluri, obiecte personale folosite în spectacole, amintiri de la artiştii cu care a colaborat, afişe, caiete program, cronici ale spectacolelor şi multe altele.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *