În ce condiții se va renunța la mască în birouri de la 1 iunie. Anunțul ministrului Sănătăţii, Ioana Mihăilă

Renunțarea la mască în birouri de la 1 iunie este o idee fezabilă, atâta timp cât persoanele din încăpere sunt vaccinate, a spus ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă. Ea  a spus că a avut chiar o discuție cu premierul Florin Cîțu despre eventualitatea ca din 1 iunie să se stea în birouri fără mască, în condițiile în care toți cei prezenți sunt vaccinați.

CITEȘTE ȘI: BMW scăpat de sub control, pe un drum din vestul țării. Un întreg cartier a fost lăsat fără curent electric

„Depinde unde renunțăm la mască. Încurajez și eu renunțarea la mască în anumite condiții: în afara spațiilor închise, în locurile care nu sunt aglomerate. Pentru aceste zone termenul de 1 august cred că este unul fezabil. (…) Am avut o discuție pe această temă cu premierul Cîțu chiar astăzi și am convenit că pe măsură ce înaintăm cu campania de vaccinare, persoanelor care sunt vaccinate să începem să le permitem mai multă libertate și să revină cât mai repede la viața de dinainte de pandemie”, a spus ministrul la TVR 1.

„Evident că înainte de a da liber la astfel de prevederi va trebui să verificăm cu Institutul Național de Sănătate Publică și cu specialiștii pe care îi avem în sănătate publică, dar pare o ideea fezabilă, dacă toți de acolo sunt vaccinați”, a mai spus ministrul Ioana Mihăilă.

Ministrul a spus că se bazează pe comunicate date de Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (SUA), care fac referire tocmai la faptul că persoanele vaccinate complet pot începe să renunțe la mască în spațiile închise.

Ioana Mihăilă a mai spus că principalele vaccinuri folosite în România în acest moment sunt Pfizer și Moderna, iar o parte din dozele de AstraZeneca au fost donate Republicii Moldova.

În măsura în care există cerere și acordul autorităților europene, se au în vedere activități de revindere a vaccinului pentru țările care sunt în afara UE, a subliniat oficialul.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns