În case e frig, dar la Colterm e… cald şi bine! Temperaturile au scăzut brusc în locuinţele timişorenilor racordaţi la sistemul centralizat

Iarna se resimte din plin nu doar afară, unde zăpada şi-a făcut simţită prezenţa, ci şi în locuinţele majorităţii timişorenilor. Este vorba despre cei racordaţi la sistemul centralizat de încălzire, care constată destul de clar şocul produs de frigul din ultimele zile.

Majoritatea au resimţit o scădere bruscă a temperaturilor în apartamente, imediat după ce s-a semnalat o răcire accentuată afară. Există semnale din blocuri situate în mai multe cartiere ale oraşului (Calea Martirilor, Calea Aradului, Circumvalaţiunii, zona centrală), în ale căror apartamente se resimte o scădere de circa trei grade a temperaturii.

Mulţi au pus acest fapt pe seama răcirii simţitoare a vremii, însă, pe de altă parte, şi-au amintit că, în alţi ani, frigul de afară nu avea un corespondent în temperatura din locuinţe. În alţi ani, presiunea din calorifere devenea mai puternică în zilele geroase, astfel încât diferenţa de temperatură nu se resimţea şi în case, cum se întâmplă acum.

S-a creat, astfel, impresia că situaţia se datorează greutăţilor financiare prin care trece „Colterm”, compania încercând să fenteze consumatorii, tocmai pentru a depăşi problemele interne.

Petru Olaru, preşedintele Federaţiei Asociaţiei de Locatari Timişoara (FALT), spune că lumea se teme că o cauză a frigului o reprezintă instalaţiile vechi ale Colterm-ului:

„În astfel de condiţii, ar trebui mărită presiunea, dar angajaţii companiei se tem că, dacă fac acest lucru, se sparg ţevile, care sunt… putrede. Oamenii ar trebui să vină la noi, la federaţie, pentru că se poate verifica la fiecare bloc dacă există presiune suficientă de la Colterm. Acum, există la fiecare imobil câte un integrator, care ne poate da detalii despre căldura venită de la Colterm, care sunt parametrii în care este livrată. Ei au o diagramă de reglaj, dar acum au scos alta, din burtă. Probabil, de aceea sunt supăraţi oamenii, pentru că, într-adevăr, e frig în case”.

În schimb, cei de la compania de termoficare susţin că totul e în regulă, iar… afară e cald şi bine.

„Din punctul nostru de vedere, atât încâlzirea, cât şi apa caldă se furnizează la parametrii normali. Probleme pot să fie din cauza instalaţiei interioare, de la branşamentele blocurilor, fiindcă nu e dat robinetul la maximum. Trebuie să se verifice şi acest aspecte. Dacă problemele continuă, cetăţenii le pot sesiza dispeceratului nostru, iar situaţia va fi verificată la faţa locului”, este poziţia SC Colterm SA.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Un raspuns la “În case e frig, dar la Colterm e… cald şi bine! Temperaturile au scăzut brusc în locuinţele timişorenilor racordaţi la sistemul centralizat

  1. Pe Calea Aradului bloc 34 în apartamente e mai frig ca anul trecut. Plata e la zi. Plătesc și vară și iarna . Dacă mai continuă așa Coltermul …o să refuz plata!

Lasă un răspuns