În 52 de școli din Timiș, elevii învață online deși ar fi putut reveni la școală

elev 4

În 557 de unități de învățământ din Timiș activitățile didactice se desfășoară în acest moment în format fizic (34 aflându-se încă în scenariul 2), însă, din cauza unor probleme legate de infrastructură și de starea de sănătate a unora dintre cadrele didactice, în 52 de școli care funcționează în scenariul verde procesul educațional este parcurs, deocamdată, tot în mediul virtual.

Potrivit datelor furnizate de ISJ Timiș, 178 de profesori care ar fi trebuit să fie la clasă suferă de boli cronice, motiv pentru care orele susținute de aceștia se derulează online.

Cele mai multe astfel de situații sunt în Timișoara, în unități de învățământ precum Colegiul Economic ”F.S. Nitti”, Colegiul Național Bănățean, Colegiul Național ”C.D.Loga”, Liceul de Arte Plastice, Liceul Tehnologic ”Ion I.C. Brătianu”, Liceul Teoretic ”Nikolaus Lenau” sau la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă ”Dumitru Ciumăgeanu”.

În astfel de cazuri orarul a trebuit readaptat, astfel încât o zi sau două pe săptămână elevii să participe la ore de acasă, online.

O posibilă soluție, în opinia inspectorului școlar general Marin Popescu, ar fi ca profesorii care, din considerente de sănătate, nu pot fi prezenți la școală să își ia concediu medical: ”Aș dori să sprijinim elevii pentru a putea desfășura activitatea didactică față în față. Profesorii ar putea să își ia concediu medical acum, spre final de an școlar, iar școala să acopere orele acestora cu alte cadre didactice care să le desfășoare fizic, la plata cu ora. Nu obligăm pe nimeni. Dar ne-am gândit să venim cumva în sprijinul acestor copii, care aproape un an au stat acasă, cu o soluție pozitivă pe care o propunem școlilor și colegilor noștri”.

Un alt motiv pentru care nu toți elevii au putut reveni la școală, chiar dacă situația epidemiologică a permis acest lucru, este legat de infrastructura unității de învățământ în care învață.

Spațiile insuficiente în raport cu numărul de educabili sau lucrările de reabilitare ale clădirilor au determinat adoptarea deciziei, la nivel de conducere a școlii, de a împărți orele și în format clasic și în sistem online.

Asemenea situații au fost semnalate la Liceul Tehnologic ”Ion I.C. Brătianu”, Liceul ”Nikolaus Lenau”, Școala Gimnazială Satchinez.

 

Sursa foto: unicef.org


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *