Imensul mash al primarului Fritz din Piața Consiliul Europei nu are aviz de la Primăria Timișoara

Mesh-ul cu Dominic Fritz, „taxat” de Poliția Locală Timișoara. Suma și contravenientul sunt însă secrete…

Imensul mash al primarului Fritz din Piața Consiliul Europei nu are aviz de la Primăria Timișoara

Lovitură de teatru, după ce încă de luni, 12 februarie 2024, USR Timiș și candidatul-primar Dominic Fritz au început o agresivă campanie pre-electorală. Se împart fluturași și broșuri full-color, în jur de 10 ecrane de publicitate stradală rulează posterul cu Dominic Fritz și echipa, plus reclama “Iubim Timișoara / Iubim Europa / dominicprimar.ro”, iar perla coroanei pre-electorale este un banner imens cu aceeași grafică de propagandă, amplasat pe clădirea de birouri din Piața Consiliul Europei, numărul 1, numită de timișoreni și “clădirea Asirom”.

Căror firme cu afiliere trasnpartinică aparțin ecranele din oraș dar și de la intrarea dinspre Dumbrăvița este cunoscut tuturor, după ce pe aceleași ecrane au rulat reclame la un podcast dedicat, prin invitații din studiou, celor două partide prietene, la nivel local.

Surprinzător însă este faptul că pentru bannerul gigant de pe clădirea Asirom, conform serviciului comunicare al Primăriei Timișoara “nu s-a solicitat aviz” tocmai din partea primăriei. Fapt care i-a făcut pe trei dintre jucătorii importanți de pe piața publicității stradale din Timișoara să se revolte.

Problema invocată este că Primăria Timișoara nu mai dă, de mai bine de un an, aviz pentru mesh-uri și bannere pe suprafețele vitrate ale clădirilor. Asta conform legislației în vigoare. Doar că, în cazul mesh-ului USR cu Dominic Fritz s-a putut, deși alții care au cerut aviz de la primărie exact pentru aceeași locație, au primit aviz negativ. Doar că în cazul bannerului cu Fritz…nu s-a cerut la primărie aviz.

Aceștia au semnalat un aspect grav, dacă lucrurile stau așa cum le descriu ei.
Sub condiția păstrării anonimatului, redăm poziția patronilor de firme de panotaj stradal.

Orice aviz de publicitate în Timișoara, dacă ai mesh-uri și vrei să pui un mesh, nu ți se mai dă aviz de la comisia de specialitate pe suprafețele vitrate ale clădirilor și primești negație. Articolul 15, aliniat 2, din Legea 185 din 25 iunie 2013, republicată stipulează că se interzice acoperirea cu orice mijloc de publicitate a suprafețelor vitrate ale clădirilor. Se pot amplasa doar firme inscripționate pe vitrine și uși de acces, conform aceleiași legi, la articolul 19, aliniat 3, care se pot amplasa în baza avizului emis de autoritățile locale.

În schimb, orice mesh pe suprafețe vitrate nu primește avizul de la Direcția de Autorizare și Control a Primăriei Timișoara, Compartiment Autorizare Publicitate și Activități Comerciale. Nu se maid au avize din ianuarie 2023. Atunci se apelează la diverse tertipuri: fac mai multe firme, vine poliția și îi amendează, se contest amenzile, dar firmele mari și cu tradiție nu ne permitem să tot schimbăm SRL-urile, ca să jonglăm așa cu piața. Noi am cerut avize exact pe clădirea aceea, pe același amplasament și am primit avize negative exact în baza respectivei legi.

Nu au cum să aibă aviz, pentru că ei invocă la toate autorizările astea, când depui cerere, că e suprafață vitrată. Avem ca dovadă o întreagă corespondență cu primăria pe tema asta. Dacă cei care au pus mesh-ul respectiv pe clădirea aceea, au primit vreo autorizație, e cu atât mai grav. Am mai văzut reclame pe suprafețe vitrate și cineva din primărie ne-a explicat cum procedează unii.

Pun mesh-ul, iau amendă, maxim e 10 mii de lei de la poliția locală, cu obligația s plătești jumătate din minim în 48 de ore, apoi se judecă pe amenda asta doi-trei ani de zile, plătesc 500 de lei, după care închide firma și ia spațiul publicitar pe o altă firmă. De aceea își fac mai multe firme. Dar tu ca primar să îți pui imaginea în buricul târgului când știi că pe nimeni nu lași și la nimeni nu dai aviz, ni se pare de noaptea minții.

Și pentru împărțit fluturași și pliante e nevoie de aviz de la aceeași comisie din primărie. Pentru unii mumă, pentru alții ciumă. Pe ai lor, cu tot felul de firme fantomă, tot cei din primărie îi învață cum să fenteze sistemul și legea. Iar cei cu firme serioase și cu tradiție nu putem face astfel de lucruri. E tupeu maxim”, ne-au declarat cei trei patroni de firme de publicitate.

Rămâne de văzut dacă inspectorii Primăriei Timișoara și Poliția Locală Timișoara se vor autosesiza vizavi de această ilegalitate.

Iar campanie electorală nici măcar nu a început. Oficial.

CITEȘTE ȘI: Administrația Fritz lasă Timișoara fără bazin de înot acoperit, în timp ce în județ, patru bazine sportive sunt aproape finalizate


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Imensul mash al primarului Fritz din Piața Consiliul Europei nu are aviz de la Primăria Timișoara

  1. ăăă….😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤪🤪🤪🤪

    ipocrizia cu tupeu nesimtit, cea mai inalta „valoare” useristica.

    #revolutia bunei guvernari!😂🤣😂🤪

    #🤪

  2. e clar că le tremură chiloții de frica lui robu. dar foarte bine. dominicprimar e istorie oricum. poate ar trebui să se sesizeze și alte autorități, asta fiind campanie electorală ilegala oricum

  3. 4. de ce nu faceti o adresa catre Primaria Timisoara pentru a va pune la dispozitie autorizatia acelui mesh? Daca este autorizat atunci toti cei care au primit negatii pentru astfel de cereri se pot indrepta impotriva lor in instanta pentru ca pentru aceeasi locatie FRITZ a primit autorizatii iar restul nu au primit…..daca nu au dat aviz pozitiv, atunci le veti demasca ipocrizia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *