IMAGINI UIMITOARE! În Timiş există o casă care reprezintă o copie fidelă a celor tradiţionale din Maramureş. Construcţia a durat o lună şi a costat 80.000 de euro

casa maramureseana 1

Un bănăţean a dorit să schimbe puţin „arhitectura” locală şi a realizat un imobil cu totul deosebit. „Am ridicat casa prin 2011. Ideea mi-a venit de la asociatul meu, care a venit aici din Maramureş, încă de când avea 16 ani”, spune Ioan Ciubariu, care deţine o fermă agricolă în Stamora Română.

Casa este una de protocol, iar vizitatorii sunt cuceriţi de stilul aparte. Pentru realizarea porţii maramureşene, a gardului şi a detaliilor din lemn bănăţeanul a tocmit un maramureşean tânăr, specialist în domeniu. Poate nu vă vine să credeţi însă meşterul a terminat lucrarea în circa… o lună.

Şi detaliile din camera principală a casei sunt tradiţionale, o sobă care deasupra are un pat, veselă din lut, mobilă în stil tradiţional, dar şi alte elemente care să-i transpună pe vitzitari într-o altă lume. Baia locuinţei este modernă, iar pentru copii a fost amenajată o cameră specială.

Casa are, de asemenea, un dormitor realizat în stil tradiţional. Pridvorul (şatra, cum îi spuneau bătrânii în Maramureş) este, de asemenea, un loc special.

„Sunt multe persoane care se opresc şi fac poze. Noi folosim casa pentru protocol”, spune Ioan Ciubariu, care a investit în locuinţă circa 80.000 de euro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “IMAGINI UIMITOARE! În Timiş există o casă care reprezintă o copie fidelă a celor tradiţionale din Maramureş. Construcţia a durat o lună şi a costat 80.000 de euro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *