Imagini terifiante. Un bărbat a ucis cu sadism un porc, după ce l-a lovit minute în șir cu un topor

porc

Imagini terifiante. Un bărbat a ucis cu sadism un porc, după ce l-a lovit minute în șir cu un topor

Un caz înfiorător a stârnit revoltă, însă mai mult decât atât, nu poate să rămână fără reacție din partea autorităților. Un individ de 40 de ani, din județul Neamț, s-a filmat în timp ce omoară un porc, cu sadism.

A lovit animalul minute în șir cu un topor, după care l-a privit cum agonizează. Martori la aceste scene înfiorătoare au fost și doi copii. Scandalos este că bărbatul încă circulă liber din cauza faptului că noile prevederi privind cruzimea față de animale nu au intrat încă în vigoare.

Bărbatul de 40 de ani este din Roman. Împreună cu soţia lui şi cei şase copii ai lor locuiesc în Germania. Acum, individul a venit în ţară să îşi viziteze socrii și a hotărât să taie în curtea lor un porc, pentru Paște.

În imaginile terifiante, bărbatul lovește animalul cu toporul de mai multe ori, apoi îl înjunghie. La scenele barbare au asistat doi nepoți, adolescenți, socrii și un prieten de familie. Cert e că animalul a fost ucis în mod barbar.

Video poate fi urmărit aici (Atenție, imagini cu un puternic impact emoțional!)

Cătălin Pavaliu, Asociația „Sky”: „Vrea să își manifeste actele de cruzime maximă asupra acestui animal. La aceste scene au participat chiar și minori care, vă dați seama, că sunt influențați de ce au văzut.”
Poliţia Animalelor Neamț s-a autosesizat. Inițial, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru uciderea cu intenție, fără drept, a unui animal. Soacra lui îi ia, totuși, apărarea.

Maria Stoica, soacra suspectului: „Mi se pare că greşeşte, era şi oleacă băut. Are o casă de copii şi el are serviciul lui, stă în Germania.”

Însă alți oameni din sat, chiar și cei obișnuiți cu sacrificarea animalelor, sunt revoltați.

Localnic: „E nesimţire de-acu. Nu aşa se procedează, să îi dai de 10 ori cu toporul în cap să-l chinui. Ca mentalitate e sadică de-acu, nu că a tăiat un porc.”

CITEȘTE ȘI: Gheorghe Dincă a povestit cum a răpit-o pe Luiza Melencu: „A început să mă lovească cu palmele”

La scurt timp de la apariția imaginilor, Poliţia Animalelor Neamț s-a autosesizat. Bărbatul a fost reţinut, inițial, pentru 24 de ore, pentru uciderea cu intenție, fără drept, a unui animal. Joi, însă a fost eliberat și va fi cercetat în libertate. Împotriva lui nu s-a luat nicio altă masură pentru că procurorii nu au cerut-o. În prezent este în vigoare legea potrivit căreia pedeapsa maximă pentru uciderea fără drept a unui animal este de un an de închisoare.

Dănuț Bratu, medic veterinar: „Faptul că el a fost lăsat după câteva ore liber este strigător la cer și nu dă niciun fel de exemplu celorlalți.”

În urmă cu o săptămână, Camera Deputaţilor a aprobat majorarea pedepselor şi amenzilor în cazurile de cruzime faţă de animale. Potrivit modificărilor, uciderea unui animal, cu intenție, fără drept, se pedepsește cu închisoarea, între 2 și 7 ani.

Proiect de Lege pentru modificarea Legii nr.205/2004 privind protecţia animalelor. Constituie infracţiune şi se va pedepsi cu închisoare de la 2 la 7 ani:
a) uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept;
b) schingiuirea animalelor;
c) organizarea de lupte între animale sau cu animale;
d) zoofilia”.

Noua lege nu a intrat, însă în vigoare. Trebuie să fie promulgată de Președintele țării, conform stirileprotv.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *