Iluminat public modern într-un oraș din Timiș

Mai multă lumină într-o comună din Timiș!

Iluminat public modern într-un oraș din Timiș.

Orașul Deta va avea un nou sistem de iluminat public, adecvat necesităților de confort și securitate.

Acest sistem va asigura reducerea consumurilor specifice, grație utilizării unor componente și echipamente moderne și eficiente.

CITEȘTE ȘI:Din culisele USR Timiș: Fritz le aruncă praf în ochi locuitorilor din Piața Traian, cine trebuie a fost deja consultat cu privire la “regenerarea urbană” a zonei! 

În acest sens, a fost semnat, zilele trecute, cu firma câștigătoare a licitației, contractul pentru pentru înlocuirea becurilor existente în acest moment cu corpuri economice în tot orașul. Valoarea contractului este de 350.000 de euro, finanțarea fiind asigurată prin Programul Operațional Regional (POR).

Introducerea acestui sistem public ar fi putut fi realizată mai repede, însă concretizarea sa a fost întârziată datorită schimbărilor produse în fruntea administrației orașului și aspectelor birocratice generate de respectivele mutări.

Acum, primarul Petru Roman spune că lucrările trebuie finalizate până la sfârșitul anului: ”Pe fiecare stradă vor apărea corpuri și vor exista două-trei zone cu extindere de noi stâlpi. Preconizăm o reducere a consumului cu aproximativ 60-70 la sută, ceea ce înseamnă o economie foarte importantă pentru bugetul local”. Există o experiență de acest fel la Opatița, localitate aparținătoare orașului Deta, unde s-au introdus corpuri moderne de iluminat în urmă cu câțiva ani, iar economia realizată a fost de 75 la sută.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *