Igiena, o problemă în industria alimentară timișeană

La 6.000 lei s-a ridicat amenda aplicată de inspectorii sanitari veterinari unităților din industria agroalimentară timișeană unde igiena spaţiilor de producţie şi a celor de depozitare nu a fost corespunzătoare.

În cursul lunii august, în întreaga țară direcțiile sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor au desfășurat 7.347 de controale care au vizat produsele de origine nonanimală.

Au fost luate la puricat unitățile de fabricare a produselor de morărit, a pâinii, a produselor de patiserie, a băuturilor răcoritoare, a băuturilor alcoolice, dar și a celor de depozitare a produselor alimentare, a seminţelor, legumelor și fructelor.

CITEŞTE ŞI: Scene şocante într-o localitate timişeană. O tânără s-a aruncat de la etaj

Controalele au urmărit aspecte privind calitatea spaţiilor de depozitare a produselor alimentare, manipularea, prelucrarea şi depozitarea acestora, controlul dăunătorilor, documentele prevăzute de legislație şi a informaţiilor privind sistemul HACCP, condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţilor.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost acordate în întreaga țară 127 de amenzi contravenționale în valoare totală de 219.800 lei.

CITEŞTE ŞI: Profeție cumplită: În câțiva ani, jumătate dintre timișeni vor plânge câteva luni pe an

Totodată, inspectorii sanitar veterinari au prelevat probe pentru a verifica prezenţa şi încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanţilor, aditivilor şi substanţelor interzise precum şi teste de sanitaţie necesare analizei gradului de igienă.

FOTO: arhivă


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns