Iepurașul a împrumutat hainele lui Moș Crăciun

Ediția a unsprezecea a Târgului de Paști timișorean își uimește vizitatorii cu o ofertă specială: omătul domnește în centrul orașului, așa cum nu s-a întâmplat nici de Crăciun, nici de Revelion. Iepurașii și cuibul cu ouă sunt „decorați” din plin cu zăpadă, o combinație nefirească, dar… posibilă.

Un pluton de angajați ai Retim se agita de zor în Piața Victoriei, supravegheat îndeaproape de șefi. Pentru a înlătura urmele ninsorii, oamenii erau bine înarmați cu lopeți și mături.

Dincolo de această introducere hibernală, prețurile de la târg sunt cele cu care timișorenii s-au obișnuit deja, adică destul de piperate, pentru a acoperi chiria și utilitățile căsuțelor din lemn și a scoate și ceva beneficiu pentru comercianți. Oricum, doritorii de vânzare s-au dovedit mult mai puțini decât la Crăciun, când în Piața Victoriei aproape că nu aveai loc să arunci un ac.

Totuși, ocazia e bună pentru achiziționarea de mezeluri – cârnați, jumări, costiță, șuncă sau chiar caltaboș – toate bine afumate și cu prețuri între 35 și 65 de lei/kg. Telemeaua pare un sortiment alimentar nou la târg și costă între 25 și 35 de lei kilogramul, iar prețul cașcavalului depinde de sortiment și de căsuță, așa că poate fi cumpărat și cu 45, dar și cu 75 de lei/kg.

Dintre produsele calde, numai bune de consumat pe loc, cele mai căutate sunt plăcintele cu varză, cartofi, brânză și mărar, șuncă sau cașcaval, care costă între șase și opt lei bucata. Cozonacii secuiești costă tot 12 lei bucata, ca la Târgul de Crăciun, deși la una dintre căsuțe se cereau 15 lei, semn că se apropie o nouă creștere a prețului.

În ceea ce privește produsele specifice, jucăriile sau alte decorațiuni, acestea pot fi achiziționate la prețuri mai mari decât în magazinele obișnuite, dar nimeni nu-i poate opri pe doritori să-și achiziționeze măcar un suvenir.

Program de primăvară

Având în vedere că la sfârșitul săptămânii meteorologii prevăd că vremea va reveni la normal, vă reamintim programul Târgului de Paști, care este următorul: 24 martie – Piața Victoriei – orele 12-14 – muzică ambientală Gheorghe Iovu; ora 15,30 – expoziție de icoane „Lumina Florilor de Paști” (Muzeul Catedralei Mitropolitane); orele 16–18 – muzică ambientală Gheorghe Iovu; ora 20 – „Ora Pământului” – Piața Libertății; 25 martie – Piața Victoriei – orele 12-18 – muzică ambientală Gheorghe Iovu; Piața Libertății – ora 18 – moment coral închinat sărbătorilor pascale; 31 martie – Piața Libertății, ora 18 – Seven’s TM Show Band; 1 aprilie – Piața Victoriei – orele 12-14 – muzică ambientală Gheorghe Iovu; orele 12-14 – atelier de pictură pe figurine de ipsos pentru copii; orele 14-17 – atelier de pictură pe ouă supradimensionate pentru copii; ora 17,30 – Pelerinajul Floriilor (eveniment organizat de Mitropolia Banatului); 4 aprilie – Piața Victoriei – orele 16,30-18 – se bate toaca în centrul Timișoarei; 8 aprilie – Piața Victoriei – orele 12-18 – muzică ambientală Gheorghe Iovu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns