Hoții își fac de cap într-o localitate timișeană rămasă fără poliție

De aproape un an, un sat din județul Timiș a devenit ținta preferată a unor hoți… flămânzi. ”Se fură de prin gospodării tot ce este de mâncare: cartofi, slănină, cârnați, țuică, găini… Dar nu numai. Unei vecine i-au furat motorul de pe tractor”, a povestit o localnică din Alioș.

Oamenii din sat spun că hoții cunosc bine situația gopodăriilor. În sat sunt aproximativ 30 de case aproape părăsite (proprietarii fiind stabiliți la Timișoara) și alte câteva zeci în care locuiesc bătrâni singuri. Aceste locuințe sunt cele mai vulnerabile.

Despre hoți se presupune că ar aparține comunității rome din zonă și că ar fi minori. Antecedente există în acest sens, copii de etnie romă în vârstă de 10 – 12 ani fiind implicați, în trecut, în mai multe cazuri de furt. Având sub 14 ani, legea penală nu-i pedepsește.

Nici în sat, dar nici în comuna de care aparține, nu există poliție. De mai bine de un an, locuitorii au fost lăsați de izbeliște, fără o protecție permanentă din partea oamenilor legii. Din când în când, prin zonă își face apariția o mașină de poliție, trimisă în patrulare de la Timișoara.

În aceste condiții, este lesne de înțeles cum pot hoții să își fac de cap. Autoritățile locale au încercat să tragă un semnal de alarmă, dar fără rezultat. Li s-a spus că există un deficit mare de polițiști la nivel național și că… asta e. Defilăm cu ce avem, vorba românului.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns