Polițist de frontieră, condamnat pentru că a încasat ilegal banii de chirie

Un polițist de frontieră a fost condamnat, de Curtea de Apel Timișoara, la un an și șase luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită, instigare la fals intelectual și înșelăciune.

Ion Mareș a fost trimis în judecată anul trecut de procurorii DNA Timișoara pentru că i-a dat mită unui coleg din cadrul aceleiași structuri mai multe foloase necuvenite, pentru ca acesta din urmă să întocmească în fals un proces – verbal.

În cuprinsul acestui document, colegul a consemnat faptul că inculpatul îndeplinea condițiile legale privind acordarea compensaţiei lunare pentru chirie, deși, în realitate, nu era îndreptățit să beneficieze de ea. Ca urmare a documentelor fictive prezentate de inculpat şi a anchetei sociale întocmite cu privire la situaţia locativă a acestuia ce exprima o stare de fapt contrară realităţii din teren, a fost indus în eroare șeful Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, care a aprobat propunerea pentru acordarea compensaţiei lunare pentru chirie pentru un an de zile, în cuantum de 1.400 de lei lunar.

În urma verificărilor, procurorii au constatat că Ion Mareș a procedat în mod identic și în perioada ianuarie 2012 – iunie 2016, obținând compensație lunară pentru chirie în mod nelegal. Prejudiciul de 75.420 lei a fost achitat, în timpul procesului, de inculpat și virat către Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, care s-a constituit parte civilă.

Pe lângă pedeapsa principală, instanța de judecată l-a obligat pe inculpat să presteze muncă în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns