Horia Colibăşanu a reuşit să plece din Nepal

Horia Colibasanu 1

Blocat în Nepal din cauza anulării mai multor curse în contextul pandemiei de coronavirus, alpinistul timişorean Horia Colibăşanu a reuşit în cele din urmă să se urce într-un avion care zboară în Europa.

Mai exact, la Munchen, în Germania, de unde acesta îşi va continua drumul spre casă.

La repatrierea sa au pus umărul reprezentanţa consulară a ţării noastre din New Delhi, consulul român din Kathmandu, Ministerul Sportului şi Tineretului şi ambasada Germaniei din capitala Nepalului.

„Trezirea la 5. Pentru un zbor de la ora 12. Spre Munchen de data asta. Organizare nemţească, ne adună pe toţi, autobuze şi la aeroport. Acolo, încă o înregistrare, se strigă pe nume, intrăm câte unul în aeroport. Suntem vreo 400, cei mai mulţi nu sunt germani. Prinde locuri şi echipa de ucraineni cu care ne ştim din 2018, de pe Everest. Gata de decolare, cu mulţumiri reprezentanţei consulare române din New Delhi, consulului român din Kathmandu, Ministerului Sportului din România şi ambasadei Germaniei din Kathmandu. Şi, evident, mulţumiri prietenilor mei din Nepal şi din România, Beni, Nima şi Justin, care au ajutat la această repatriere. Să ne vedem cu bine în ţară!”, a scris Horia Colibăşanu astăzi pe contul său de Facebook.

În Nepal, el a obţinut „o victorie măruntă”, cum a descris escaladarea vârfului Kalapathar (5.643 de metri). Alpinistul timişorean îşi dorea să urce pe Dhaulagiri, al şaptelea cel mai înalt munte din lume (8.167 de metri), însă planurile i-au fost date peste cap în momentul în care nu a reuşit să obţină permisul necesar pentru a-şi continua expediţia.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *