Herta Müller, suspendată din USR

Prozatoarea Herta Müller, laureată a Premiului Nobel pentru Literatură, a fost suspendată din Uniunea Scriitorilor din România pentru neplata cotizaţiei, ceea ce înseamnă că îşi pierde anumite drepturi, printre care cel de a vota sau de a candida pentru o funcţie în USR, dar nu şi apartenenţa la această organizaţie profesională.

Herta Müller, membră a Filialei Timişoara a USR, s-a născut într-o familie de şvabi din Niţchidorf, judeţul Timiş, şi a emigrat în Germania în 1987, după ce legăturile ei cu studenţii şi scriitorii de limbă germană din Aktionsgruppe Banat au intrat în atenţia Securităţii.

Este laureată a numeroase distincţii importante, printre care Premiul „Kleist” (1994), Premiul european pentru literatură „Aristeion” (1995), Premiul IMPAC Dublin (1998), Premiul pentru literatură al Fundaţiei „Konrad Adenauer” (2004). Academia Suedeză i-a decernat în 2009 Premiul Nobel pentru Literatură.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Herta Müller, suspendată din USR

  1. Dau eu banii pentru Herta, numai sa-mi spuna cineva unde trebuie platit!!!! A fost suspendata??? Si-au permis ciocoii din USR – T sa suspende un laureat al premiului Nobel???? In loc sa se mandreasca cu acest personaj cunoscut si recunoscut universal in lumea literelor? In loc sa-l promoveze aici pe plaiurile natale??In loc sa o invite la depanat amintiri aici la Timisoara? A cautat-o cineva sa-i ceara banii pentru cotizatie??? Herta nu mai are niciun prieten, niciun neam in Timisoara care sa-i rezolve aceasta marunta pseudo-problema?Nu mai traieste oare nici nu svab in Timisoara, care sa o sprijine??? Uniunea Scriitorilor din Romania nu mai are nici pic de rusine?Domnule Manolescu daca va trimit personal 500 de lei, ajunge ca sa nu o mai batjocorati pe Herta?! Stiu ca ese o persoana destul de dificila, dar cu toate acestea nu merita acest tratamant!!!! Ce-i cu aceste apucaturi caracteristice zonei dambovitei sai teleormanului????

  2. Multi nu au uitat insa pe citii altii a batjocorit ea. Sa o ajuti ? Sa te mindresti cu ea ? Cu persoana care isi denigreaza propria familie si satul natal ? Sa te mindresti in Romania cu persoana care denigreaza tara pe unde apuca ? Traiesc in Germania de 32 de ani si aici nu am auzit pe nimeni care sa -i fii citit „cartile” sau sa fie elogiata sau primita in diverse cluburi literare sau cercuri culturale. Din contra , multi swabi nici nu vor sa auda de ea, la Ingolstadt a fost huiduita si deasemenea multi fosti angajati de la fostul Technometal /Autoturisme, nu au uitat de ea nici pina in ziua de azi. Turnatoare si colaboratoare cu ….secu… si agitatoare … Unele „amintiri ” nu se uita ! Si in plus asa mare scriitoare , scuze , NU E. Premiile le-a cistigat doare pentru ca a fost un trend sa trezesti compatimirea si mila altora prin „povesti nemuritoare” in care fantasmezi situatii prin care nu ai trecut. Din partea mea si a multor altora NICI UN RESPECT fata de aceasta Herta pe care o cunosc de pe vremea studentiei, a mea si a ei,

Lasă un răspuns