Hâtrul Ioan Cojocari şi-a lăsat avocatul fără „pită”. Deocamdată, doar pentru o zi…

cojocari

A recitit rechizitoriul stufos în care procurorii DNA Timișoara l-au acuzat, în urmă cu un an, de complicitate la abuz în serviciu în contractul de asociere a municipalității cu echipa de fotbal condusă, în 2008, de Marian Iancu, și l-au luat durerile de cap.

De la data întocmirii materialului de urmărire penală și până în prezent, au avut loc importante schimbări de context ale cadrului ce reglementează infracțiunea (inclusiv Curtea Constituțională s-a pronunțat pe acest subiect sensibil), însă acest lucru nu s-a reflectat, până acum, în procesul în care 11 persoane sunt judecate pentru finanțarea de acum nouă ani a echipei Politehnica.

Prin urmare, la ultimul termen, fostul secretar al primăriei, Ioan Cojocari, a decis să adreseze el însuși întrebări martorilor audiați în cauză, fără să mai aștepte intervenția avocatului său. Jurist de profesie și cu o experiență îndelungată în domeniul juridic, nu i-a fost greu să conceapă, ad-hoc, o serie de întrebări menite să asigure răspunsurile dorite din partea martorilor.

Și a făcut-o într-atât de bine, încât, pentru o zi, i-a luat ”pita” avocatului său. Martorii audiați au afirmat la unison că fostul secretar al municipalității nu ar fi putut să influențeze în nici un fel votul consilierilor în ceea ce privește hotărârea adoptată privind finanțarea echipei de fotbal.

Aceasta, întrucât, de-a lungul timpului, aleșii locali au votat proiectele de hotărâri după cum au crezut de cuviință, indiferent de opinia pe care a avut-o fostul secretar. Așa a reieșit din declarațiile martorilor, iar fostul secretar s-a asigurat, astfel, că la dosar vor exista suficiente probe care să demonteze acuzațiile procurorilor DNA împotriva sa.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *