Hänsel şi Gretel vin la voi acasă!

Hänsel şi Gretel vin la voi acasă!

Hänsel şi Gretel vin la voi acasă! Sâmbătă, 21 ianuarie la ora 11, va avea loc un eveniment difuzat online pe platforma www.scenatv.ro în cadrul campaniei ,,Spectacole la tine acasă !”.

Este vorba despre ”Hänsel şi Gretel”, o producţie a Operei Comice pentru Copii București, pe care puştimea care a depăşit vârsta de cinci ani o va putea savura de pe canapeaua din sufragerie. Informaţiile suplimentare despre show şi costul biletelor sunt de găsit pe https://www.scenatv.ro/spectacole-eveniment.

”Singuri acasă, Hänsel şi Gretel se joacă, dansează şi cântă, până când mama lor soseşte pe neaşteptate. Furioasă, aceasta îi trimite în pădure să culeagă fragi, și după ce aceștia ies pe fugă, mama lor deplânge sărăcia în care își duc zilele. Tatăl, în schimb, se întoarce voios acasă, căci măturile pe care a reușit să le vândă le vor asigura hrana în această seară. Când însă află că mama a trimis copiii în pădurea unde trăiește Vrăjitoarea, bucuria îi dispare și hotărăște să meargă împreună cu ea în căutarea celor mici.

Ajunși în pădure, Gretel îşi face o coroniţă din flori, iar Hänsel culege fragi. Copiii observă însă cum pădurea devine din ce în ce mai întunecoasă, odată ce soarele a apus, și își caută, speriați, drumul înapoi spre casă, fără a-l găsi. Adorm, într-un final, epuizați și temători, printer copaci.

Treziţi din somn, Hänsel şi Gretel îşi povestesc unul altuia visul pe care l-au avut. Cutreierând prin pădure, copiii descoperă o casă în formă de tort, ornat cu ciocolată, frișcă, marțipan și acadele. Fericiți, încep să mănânce cu poftă, până când apare Vrăjitoarea, proprietara căsuței. În ciuda invitației sale insistente de a intra în căsuța vrăjită, copiii refuză.

Atunci creatura malefică aruncă o vrajă asupra lor, cu intenția de a-l băga pe Hänsel la cuptor și a-l mânca, însă cei doi fraţi reuşesc, prin inteligență şi curaj, să o păcălească şi să o arunce pe ea în cuptor, astfel salvându-se atât pe ei, cât și pe toți copiii care fuseseră păcăliți înaintea lor. În acel moment, vraja se rupe: bomboanele și acadelele se transformă în copii. Între timp, părinţii lui Hänsel şi Gretel ajung și ei în pădure, unde se regăsesc cu toţii”, transmit organizatorii.

Acest spectacol de operă durează 55 de minute şi le propune celor mici o întâlnire frumoasă cu basmul, baletul și muzica.

CITEŞTE ŞI: Orașele timișene și competiția PNRR, după o sută de zile: Timișoara, Lugoj, Sânnicolau Mare, Buziaș, Jimbolia, Făget, Deta, Recaș, Gătaia, Ciacova

Regia îi aparține lui Cristian Mihăilescu, scenografia – Vioricăi Petrovici, muzica e semnată Engelbert Humperdinck, dirijor este Ciprian Teodorașcu, iar coregrafia e a lui Cătălin Caracaș. Din distribuție fac parte Eliza Coralia Lassel (Hänsel), Oana Maria Șerban (Gretel) Valentin Racoveanu (Vrăjitoarea), Vicențiu Țăranu (tata), Ioana Bitere (Mama), Lucia Racoveanu (Zorilă, Murgilă) și Jennifer Dumitrașcu (Ciupercuța).


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *