Hala preconizată nu va implica mai multă poluare, susțin reprezentanții Continental

Continental anvelope

Noua hală preconizată în incinta fabricii de anvelope Continental din Timişoara nu are legătură nici cu mărirea capacităţii de producţie şi în niciun caz cu vreo sporire a emisiei de noxe, susţin reprezentanţii companiei în cauză, contrazicându-l pe primarul Nicolae Robu, care a făcut o mare tevatură pe această temă în ultimele zile inclusiv pe pagina sa de Facebook.

„Continental Anvelope Timișoara nu își va mări volumul de producție. Am depus la Primăria Timișoara cereri de autorizare pentru demolarea și reconstrucția unei hale, avizate pozitiv de autoritățile locale.

CITEȘTE ȘI: Panică în zona Lunei!

Hala nou-construită va fi folosită pentru stocarea semicomponentelor și pentru recompartimentarea și eficientizarea producției la volumul de producție actual, fără impact asupra mediului.

Vreau să subliniez faptul că prin aceste investiții volumul de producție al fabricii nu va crește”, susţine Sorin Samonid, directorul fabricii de anvelope Continental din Timișoara, care mai afirmă că autorizaţia de mediu a fost deja obţinută.

Subiectul deranjului olfactiv major provocat timişorenilor din zonele de locuinţe aflate în apropierea fabricii rămâne, însă, de actualitate.

CITEȘTE ȘI: Cruzime într-un oraș din vestul țării. Au fost montate capcane pentru… pisici

Chiar dacă reclamaţiile s-au împuţinat după ce compania şi-a optimizat instalaţiile de filtrare a emisiilor, mirosul greu încă se mai simte pe o rază destul de mare.

Compania va investi încă patru milioane de euro pentru extinderea sistemului de oxidare termică regenerativă, tehnologie folosită pentru reducerea emisiilor olfactive în fabrica de anvelope din Timișoara.

Investiția se concentrează pe reducerea percepției mirosului specific producției de anvelope în perimetrul adiacent fabricii, rămânând de văzut în ce măsură va rezolva marele neajuns.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns