Gunoaiele asaltează Timișoara. Fenomenul pare de neoprit

gunoaie politia locala1

Polițiștii locali sunt, zilnic, cu ochii pe cei care abandonează deșeuri pe domeniul public. Ei patrulează în zonele cu probleme pentru a-i surprinde pe cei care se debarasează de tot felul de gunoaie, dar răspund și sesizărilor făcute de cetățeni.

De exemplu, de curând, trei persoane care au fost surprinse abandonând o cantitate semnificativă de deșeuri printre care haine uzate, peturi și alte resturi pe un teren de pe str. Legumiculturii. Cei trei au fost sancționați cu câte 2000 lei, conform Legii 211/2011. Cu aceeași sancțiune s-au ales alți doi cetățeni care au fost depistați abandonând deșeuri pe str. 1 Decembrie-Piața Karlsruhe și, respectiv, pe Calea Martirilor.

CITEȘTE ȘI: Consiliul Județean Timiș construiește trei locuințe protejate la Periam

Chiar dacă se face o campanie intensă prin care se explică popuilației că deșeurile voluminoase nu trebuie abandonate pe domeniul public, mai sunt timișoreni care susțin că nu știu acest lucru. Cum necunoașterea legilor, inclusiv a celor dictate de bunul simț, nu este o scuză, toți cei vinovați se aleg cu amenzi.

În ultimele două zile polițiștii locali au dat 27 sancțiuni contravenționale, conform HCL 371/2007 modificată și conform Legii 211/2011 celor care au abandonat pe domeniul public diverse deșeuri, în mai multe zone din oraș cum ar fi Calea Aradului, str. Recoltei, G. Alexandrescu, Dâmbovița, Paris, I. Huniade etc.

„Poliția Locală reamintește că sancțiunile pentru abandonarea de deșeuri pe domeniul public, conform HCL 371/2007, sunt între 500 și 1000 lei pentru persoanele fizice și pot ajunge până la 2500 lei pentru persoanele juridice, iar conform Legii 211/2011, sancțiunile pot ajunge și la persoanele fizice până la 2000 lei. Cetățenii care doresc un oraș curat și civilizat pot semnala Poliției Locale la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112 sau la email [email protected] situații în care observă alte persoane că aruncă resturi pe domeniul public, urmând a se lua măsurile legale care se impun.”, precizează reprezentanții acestei instituții


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Gunoaiele asaltează Timișoara. Fenomenul pare de neoprit

  1. A dat amenda, dar cu gunoaiele ce s-a intamplat? Le-au dus? Am facut sesizare la primarie pentru gunoaiele de pe strada Foisor colt cu Demetriade care dau sa inunde fantana cu apa. Sesizare din 31 iulie, inca nu s-a schimbat nimic. Ba, din contra, a crescut „muntele” de gunoIE.

Lasă un răspuns