Comisia Națională pentru Controlul Activității Nucleare a oprit temporar tratamentul bolnavilor de cancer internați la Timișoara

radioterapie

Aproape o sută de bolnavi de cancer care erau tratați zilnic la Spitalului Municipal Timișoara au întrerupt săptămâna aceasta ședințele de radioterapie. Potrivit conducerii unității sanitare, problema este una temporară, măsura fiind luată la cererea Comisia Națională pentru Controlul Activității Nucleare (CNCAN).

CITEȘTE ȘI: Gunoaiele asaltează Timișoara. Fenomenul pare de neoprit

”Este vorba de cei programați pentru acceleratorul nuclear de la Clinica de Radioterapie. Sunt zilnic în jur de 80-100 de pacienți, dintre care 70 internați în spital. CNCAN a solicitat ca până la revizuirea a cinci acte depuse la dosarul de prelungire a autorizației de funcționare să oprim activitatea. Este o chestiune de câteva zile. Mâine (astăzi – n.r.) vom trimite documentele solicitate și vom solicita permisiunea de a pune aparatul în funcțiune. Pacienții care beneficiau de tratamentul de radioterapie au rămas internați în spital, unii dintre aceștia având și alte tratamente de urmat. Oprirea temporară a terapiei pentru o perioadă de două-trei zile nu influențează evoluția bolii”, a precizat Olimpia Oprea, managerul Spitalului Municipal Timișoara.

Potrivit acestuia, astfel de evenimente nedorite vor fi preîntâmpinate în viitor.

”Săptămâna viitoare, finalizăm încă o etapă în realizarea buncărului pentru radioterapie, ocazie cu care vom înștiința Ministerul Sănătății că suntem pregătiți pentru lansarea licitației de achiziție a unui nou accelerator nuclear, aparat care va fi cumpărat cu bani de la Banca Mondială”, a precizat Olimpia Oprea.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Comisia Națională pentru Controlul Activității Nucleare a oprit temporar tratamentul bolnavilor de cancer internați la Timișoara

  1. Sectia s-a inchis marti, nu joi cum.spune managera spitalului. Pina come se obtine avizul trece cel putin o saptamina pina cind bolnavii pot relua tratamentul. Asa ceva este inacceptabil!

    De ce din mai pina acum spitalul nu s-a interesat ce se intimpla cu autorizatia?

Lasă un răspuns