Gripa a ucis cinci oameni în Banat!

ati 1

Trei noi cazuri de gripă au fost confirmate recent în județul Timiș, conform Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile. Pe tot parcursul sezonului gripal au fost întărite prin teste de laborator opt diagnostice de gripă, iar la nivel național, 1.178.

În Banat, numărul deceselor cauzate de gripă a ajuns la cinci, dintre care unul în Timiș și patru în Caraș-Severin. Ultimul dintre acestea a fost înregistrat la Spitalul Municipal din Caransebeș, victima fiind un bărbat cu probleme cardiace în vârstă de 46 de ani.

Potrivit specialiștilor Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, îmbolnăvirea prin infecții respiratorii acute a depășit în săptămâna precedentă nivelul așteptat, fiind vorba de 141.069 de cazuri la nivel național, mult mai multe față de perioada anterioară.

Până la sfârșitul săptămânii trecute, 988.817 persoane din categoriile populaționale cu risc crescut de îmbolnăvire au fost vaccinate antigripal în cadrul campaniei derulate de Ministerul Sănătății.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *