Flori pentru dragele noastre…

La Mulţi Ani, Femeie!

De 8 Martie, când e ziua dragelor noastre – mame, bunici, surori, soții, fiice, nepoate, învățătoare, colege, – într-un cuvânt femei, piețele orașului se umplu cu flori. E o explozie multicoloră cu iz de primăvară. Nu se poate să uităm în această zi să cumpărăm fie și o floare, pe care să o dăruim unei ființe dragi.

Cu doar șapte zile în urmă, de Mărțișor, le-am dăruit simbolul primăverii și al purității sentimentelor, însoțit, se înțelege, tot de flori. Acum, însă, florile sunt cele care primează, iar mărțișorul e doar un accesoriu. Florile de 8 Martie, în această lume a tehnologiei, s-au dematerializat tot mai mult, căci ele se transmit și prin sms, uneori cu fond muzical, pe email ori pe Facebook.

Despre gusturi… și gusturi se spune că nu e bine să se discute, așa că nici noi nu cârcotim. Desigur că sunt și femei din viața noastră care își doresc mai mult de ziua lor, a tuturor. O invitație la o masă romantică la un restaurant ar putea fi ceva. O bijuterie ar fi o bună opțiune.

Poate că unele își doresc și mai și, cum ar fi cheile unei mașini feminine și de o culoare care să se asorteze cu cea a vestimentației de primăvară-vară. Când nu ne permitem nici una, nici alta, poate fi un bun însoțitor al florilor și al mărțișorului o mică îmbrățișare sau un sărut.

Am răsfoit câteva pagini web cu urări potrivite pentru ziua în care ne cinstim femeile din viața sau din preajma noastră. Pentru cine se află în pană de inspirație, sugestiile de acolo pot constitui o alegere. În ce mă privește, cred că întotdeauna cele mai potrivite sunt versurile unui poet, pentru că unor doamne și domnițe, ființe fragile și sensibile, este bine să te adresezi cu gingășia pe care o au doar acești semeni rari ai noștri.

Se spune, însă, printre români, că pe o femeie nu-i bine să o atingi nici măcar cu o floare. În schimb, nu știu nici o femeie care să nu se bucure, să nu vibreze și să nu zâmbească atunci când primește un buchet. Când îi dăruiești un coș ori, mai bine un camion cu flori, ar trebui să fie în al nouălea cer, nu-i așa?

De aceea, să dăruim femeilor toate florile care au inundat străzile Timișoarei, acum, când zăpada a plecat și se simte aer de primăvară. La mulți ani, dragelor!


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Flori pentru dragele noastre…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *