Drumurile, în vizorul edililor unei comune timişene

Belint

Un subiect controversat a fost cel legat de investiția de modernizare a drumului dintre centrul de comună Belinț și satul aparținător Babșa (DC 83), în lungime de opt kilometri. Acum, întreaga istorie a rămas în urmă, pentru că acest drum a fost asfaltat la sfârșitul anului trecut.

Cu toate acestea, pe el mai sunt încă 50 de metri doar pietruiți, din cauza problemelor pe care constructorul le-a întâmpinat cu solul pe această porțiune. Când va fi primăvară și se va asfalta și bucata rămasă, legătura dintre cele două localități va fi civilizată întru totul.

Pentru locuitorii din Babșa există însă și o altă veste bună, respectiv că va fi asfaltată și strada principală din sat, repectiv o porțiune de un kilometru. Lucrarea face parte din proiectul finanțat de guvern, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) II, prin care se vor asfalta în total șapte kilometri de străzi, nu doar aici, ci și la Belinț și Chizătău.

La finalizarea acestei investiții, asfaltul se va întinde pe 90 la sută din lungimea străzilor în aceste localități. La Gruni, alt sat aparținător, există asfalt pe strada principală, dar deja s-a deteriorat.

Primăria urmează să depună o cerere de finanțare pentru refacerea carosabilului degradat și continuarea asfaltărilor de străzi în această așezare, la următoarea ediție a aceluiași program guvernamental.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *