Gripa a făcut prima victimă din acest sezon

spital 16

Primul deces cauzat de gripă în acest sezon a fost confirmat prin analize de laborator. Virusul gripal de tip A subtip H3 este incriminat în cazul unui bărbat de 53 de ani din Galați, care avea condiții medicale preexistente și care nu fusese vaccinat antigripal.

CITEȘTE ȘI: Imagini cu un adolescent care cade pe masă, afară în frig, paralizat de drogul „zombie”, la Timișoara

Potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, analizele de laborator au confirmat, în ultima săptămână din 2018, diagnosticul de gripă pentru 18 persoane, ridicând la 67 numărul de îmbolnăviri din acest sezon. De asemenea, în perioada 24-30 decembrie, au fost înregistrate la nivel național peste 700 de cazuri de gripă clinică, aproape dublu față de săptămâna precedentă.

CITEȘTE ȘI: Accident cu 9 victime. Un tânăr de 21 de ani a murit, două minore în stare gravă

În aceeași perioadă, la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Victor Babeș” Timișoara, a fost internată o pacientă din Arad, la care a fost depistat virusul gripal de tip A.

CITEȘTE ȘI: Toţi copiii au primit „cadou” conturi bancare de la guvern

Potrivit specialiștilor, activitatea gripală a evoluat cu intensitate scăzută, înregistrandu-se focare locale în județul Brașov și în București, semnalându-se cazuri sporadice și în alte județe. Conform Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile până la sfârșitul anului trecut, 1.187.159 de români din grupele ce prezintă risc crescut de îmbolnăvire au fost vaccinate în cadrul campaniei gratuite derulate de Ministerul Sănătății.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *