Grindeanu: Peste 90% din gările din România arată aproape ca gara din Mariupol

Grindeanu

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, spune că peste 90% din gările şi haltele din România „aproape ca gara din Mariupol”.

El adaugă că e normal ca gările să fie preluate de către autorităţile locale, pentru că CFR nu are bani pentru a investi în ele.

„Nu doar gările (să treacă la autorităţile locale – n.r.), inclusiv anumite terenuri care sunt nefolosite în acest moment de către CFR. Hai să spun în mare CFR, indiferent de companie, că e Marfă, Infrastructură, Călători mai puţin, pe zona asta, pe care nu le-au folosit şi care zac în acest moment.

CITEȘTE ȘI: Prin trucarea asumată a concursului de la Piețe, USR Timiș și-a anunțat noul slogan: “Cu impostori în funcții publice!”

Nu văd de ce nu pot să treacă la autorităţile locale. 90 şi ceva la sută din gările din România, chiar şi haltele din România, arată cred că, aşa, aproape de gara din Mariupol”, a spus Grindeanu, potrivit Agerpres.

„E clar că CFR-ul nu are în acest moment forţa necesară să investească şi pe această zonă.

În schimb sunt foarte multe cereri din partea autorităţilor locale de a prelua aceste imobile. Se lucrează în acest moment la cadrul legal să se poată da rapid către autorităţile locale.

E un proces absolut normal de descentralizare”, a adăugat ministrul într-o conferinţă de presă.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, au efectuat, marţi, o vizită la Administraţia Portuară din Constanţa, conform digi24.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns