Grecia va plăti cazarea turiștilor care se infectează cu coronavirus în vacanță

Grecia

Grecia va plăti cazarea oricărui turist care, în timpul vizitei în această țară, va fi depistat pozitiv cu SARS-CoV-2. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al guvernului elen, Stelios Petsas.

CITEȘTE ȘI: O primărie timișeană și-a deschis magazine și spații de cazare

„Am facut-o în trecut și o vom face în continuare. Ne așteptăm la mult mai puține cazuri, sau chiar niciunul, pentru ca țările europene din care așteptăm turiști au o situație epidemiologică în scădere”, a declarat Stelios Petsas, într-o conferință de presă, citat de ekathimerini.com.

Potrivit oficialului, scopul autorităților este să asigure protecția maximă pentru rezidenți și vizitatori.
Din declarațiile purtătorului de cuvânt al Guvernului nu se înțelge însă dacă Grecia va acoperi și cheltuielile cu mâncarea și medicamentele în cazul unei posibile infectări a unui turist cu virusul din China. O măsură similară a fost anunțată de Cipru săptămâna trecută.
Vă reamintim că Grecia va permite reluarea zborurilor internaționale începând din 15 iunie, fiindu-le permisă intrarea în țară truriștilor dintr-o listă inițială de  29 de țări, fără a fi testați COVID sau carantinați.
Masurile stricte impuse de autoritățile elene au menținut scazută rata infectiei cu COVID-19, țara raportând numai 179 de decese provocate de coronavirus de la debutul pandemiei și până în prezent, potrivit Ministrului Sănătății.Ca urmare a cifrelor înregistrate, autoritățile au decis redeschiderea, începânde de ieri, a școlilor primare, hotelurilor, sălilor de cinema în aer liber, curselor de golf și piscinelor publice.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *