Grădiniță nouă, foișor, teren de sport sunt doar câteva dintre obiectivele unei administrații locali timișene

banloc 4

Comuna Banloc este beneficiara unei finanțări de aproape 1,4 milioane de lei din fonduri guvernamentale, distribuite prin Progarmul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) II, din care se va construi o grădiniță nouă.

Noua unitate de învățământ preșcolar va avea în total 300 mp construiți și va beneficia de dotările necesare pentru a funcționa cu program prelungit.

CITEȘTE ȘI: Cauza morții soțului ministrului de interne Carmen Dan

Conform primarului Lucian Trifonescu, lista de investiții a administrației comunale mai cuprinde în 2018 și alte obiective, acestea urmând a fi finanțate din fondurile proprii ale bugetului local, cum ar fi construirea unui foișor în parcul existent în satul Soca, pentru care sunt alocați 23.000 de lei, asfaltarea a două străzi (în total circa 800 de metri) și amenajarea unui teren de sport cu nocturnă.

Un alt teren de sport multifuncțional (pentru tenis de câmp, hanbal și baschet) va fi realizat lângă școală, prin Grupul de acțiune Locală (GAL), investiția fiind în valoare de 60.000 de euro.

Tot din fonduri europene vor fi atrași 500.000 de euro destinați unor intervenții (reabilitări și extinderi) la căminele culturale din Banloc și Partoș.

La așezământul din reședința comunei se va face izolarea termică și se va introduce încălzire centrală, clădirea urmând a fi extinsă, de asemenea, cu un corp nou în care vor fi amplasate grupurile sanitare.

În localitatea aparținătoare Ofsenița, edilii își propun să realize pavaje în fața bisericii și în centru, dar totul va depinde de nivelul de colectare a veniturilor locale.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns