Geza Molnar, cel mai reputat epidemiolog român, anunță: “Epidemia de COVID-19 din România se apropie de final. Virusul va reveni sezonier, însă nu cu aceeaşi forţă”

geza molnar

Epidemiologul Geza Molnar a explicat că pandemia în România este în platou şi că evoluează în dinţi de fierăstrău, adică numărul de cazuri noi fluctuează de la o zi la alta, fără creşteri bruşte.

Epidemiologul are un mesaj optimist: “Coronavirus este tot o viroză, tot respiratorie. Un ciclu epidemic pe orice teritoriu, trece în şase-opt săptămâni. Uitaţi-vă ce s-a întâmplat în China. A fost un număr mare de cazuri, după care lucrurile s-au liniştit. A trecut în Europa, Italia, Spania şi acolo a existat un număr mare de cazuri, apoi a început să coboare”, a declarat Geza Molnar pentru Mediafax.

Potrivit specialistului, virusul se plimbă de pe un teritoriu pe altul, îmbolnăveşte o parte a populaţiei, trăieşte câteva săptămâni, apoi trece pe un alt teritoriu.

“Virusul nu este sinucigaş. Nu o să îmbolnăvească toată populaţia pentru că atunci nu va mai avea unde să se transmită”, a mai declarat Geza Molnar.

Virusul va rămâne în comunitate până la câţiva ani, însă nu va mai avea aceeaşi forţă.

“Probabil va fi precum virusul gripal, ca orice viroză respiratorie. Va reveni sezonier însă nu cu aceeaşi forţă şi nici cu aceeaşi transmisibilitate”, a mai declarat epidemiologul Geza Molnar.

În România sunt peste 11. de cazuri de COVID 19, iar 608 persoane şi-au pierdut viaţa, până la momentul publicării ştirii.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Geza Molnar, cel mai reputat epidemiolog român, anunță: “Epidemia de COVID-19 din România se apropie de final. Virusul va reveni sezonier, însă nu cu aceeaşi forţă”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.