Geoparcul Țara Hațegului, evaluat pentru păstrarea statutului UNESCO

UNESCO

Misiunea de revalidare a Geoparcului Internațional UNESCO Țara Hațegului s-a încheiat, astăzi, la Consiliul Județean Hunedoara.

Vicepreședintele instituției, Ion Bădin, s-a întâlnit cu reprezentanții UNESCO veniți, săptămâna aceasta, pentru a verifica realitatea din teren.

Aceștia din urmă au apreciat că, în ultimii patru ani, Geoparcul a înregistrat progrese semnificative și au anunțat că raportul ce-l vor face pentru revalidarea UNESCO va fi unul pozitiv, ce va reflecta inclusiv implicarea comunității locale în proiect.

CITEȘTE ȘI: Furtunile și tornadele au făcut ravagii în Germania. Un mort și cel puțin 60 de răniți (video)

Raportul va sintetiza activitățile desfășurate în ultimii patru ani în domenii precum cercetare științifică, educație și turism, concluzii trase ca urmare a discuțiilor cu specialiștii Geoparcului, dar și cu autoritățile și cu comunitatea locală.

Dacă Geoparcul din Țara Hațegului își va păstra statutul internațional, județul Hunedoara rămâne singurul din țară care are pe teritoriul său trei desemnări în trei programe majore ale UNESCO: Cetățile Dacice din Munții Orăștiei, Parcul Național Retezat și Geoparcul, conform radiotimisoara.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *