Furtunile și tornadele au făcut ravagii în Germania. Un mort și cel puțin 60 de răniți (video)

Germania

Furtunile au făcut ravagii în Germania. Un bărbat a murit. Numeroase case au fost avariate. Există încă pericol în estul Germaniei.

Cel puțin o persoană a murit și alte circa 60 au fost rănite în Germania, în urma furtunii „Emmelinde”. Renania de Nord-Westfalia a fost deosebit de puternic afectată vineri.

Serviciul Meteorologic German (DWD) a confirmat sâmbătă dimineața trei cazuri de tornade. Potrivit dpa, tornade au avut loc în Paderborn, Lippstadt și în Lütmarsen, un cartier al orașului Höxter.

În landul Renania-Palatinat, un bărbat de 38 de ani a murit după ce s-a electrocutat când a intrat într-o pivniţă inundată în urma furtunii şi apoi a căzut în cap, a anunţat poliţia din Koblenz.

Tornade

Landul Renania de Nord-Westfalia a fost deosebit de afectat de intemperii: o tornadă a traversat localitatea Paderborn, rănind 43 de persoane, dintre care zece grav, a informat sâmbătă poliţia din acest oraş de aproximativ 150.000 de locuitori.

Circa 30 dintre acestea sunt în prezent spitalizate, iar o femeie se află în stare gravă, a precizat poliţia, estimând pagubele provocate de tornadă la „câteva milioane de euro”.

O tornadă a lovit şi localitatea Lippstadt, aflată la circa 30 de kilometri distanţă, potrivit unui purtător de cuvânt al pompierilor, însă nu au fost semnalaţi răniţi, scrie ziarulromanesc.de.

Intemperiile, survenite după mai multe zile de temperaturi neobişnuit de ridicate pentru acest anotimp în Germania, au provocat pagube pe scară largă în vestul ţării, poliţia raportând nenumăraţi copaci doborâţi, acoperişuri smulse şi magazine avariate. Traficul feroviar şi rutier continua să fie perturbat sâmbătă dimineaţă.

CITEȘTE ȘI: Guvernul va da curând OUG pentru cursuri online în universități. Anunțul de ultimă oră al lui Sorin Cîmpeanu

În sud, în districtul Roth din Bavaria, o cabană din lemn în care se adăposteau excursionişti s-a prăbuşit. Paisprezece persoane au fost rănite, dintre care o femeie şi un copil grav, a anunţat poliţia locală.

Serviciul meteorologic german a ridicat însă sâmbătă majoritatea avertizărilor de furtună, atrăgând însă atenţia asupra riscului de furtuni izolate în Bavaria şi de rafale puternice de vânt în est.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *