Un cioban și un copil de 8 ani, atacați de urs

Agent Green, critici la adresa lui Tanczos Barna. „Ministrul Mediului şi-a pierdut complet minţile. Ştie că 426 de urşi vor ataca oamenii”

Un cioban și un copil de 8 ani, atacați de urs

Un cioban și un copil de 8 ani au fost atacați de urs, sâmbătă, într-o localitate din Harghita. Sângele rece al ciobanului, care cu prețul propriei integrități corporale a stat în fața animalului, a salvat viața copilului.

Pe de altă parte, autoritățile locale atrag că situația a devenit îngrijorătoare, iar animalele sălbatice au ajuns să se plimbe prin localități și instituții chiar și ziua în amiaza mare.

CITEȘTE ȘI: Rugby: Victorii categorice în deplasare pentru SCM Timișoara și CSA Steaua, în Liga Națională

Bărbatul a suferit răni la cap și la brațe și a fost transportat la spital, a anunțat președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba.

Acesta a precizat că ciobanul a avut sânge rece, pentru că în momentul atacului a stat nemișcat, știind că dacă fuge, pune copilul în pericol.

„Situația este de nesuportat. Solicit cu insistență primarilor, viceprimarilor, vânătorilor, medicilor veterinari, reprezentanților jandarmeriei să ia decizii imediate, care nu au fost luate”, a scris Borboly.

Oficialulu local a mai relatat că un alt urs a dat buzna în centrul orașului Miercurea Ciuc, plimbându-se lângă Spitalul Județean de Urgență.

„Rog ferm primarilor, viceprimarilor, vânătorilor, medicilor veterinari, reprezentanților jandarmeriei să ia decizii imediate,” a scris președintele CJ Harghita.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *