Gălăgie pe Strada Linistei

strada linistei

Se numește Strada Liniștei, dar numai de liniște nu au parte timișorenii care locuiesc în zonă. Deși este o stradă secundară din cartierul Calea Aradului, cu o lățime de aproximativ șapte metri, este foarte intens circulată.

strada linistei1 În urmă cu mai mulți ani, când comisia de circulație a primăriei a luat decizia de a schimba sensurile de circulație pe străzile din zonă, nu a luat în calcul faptul că strada cu pricina asigură legătura, pe două sensuri de mers, între trei cartiere – Calea Torontalului, Calea Aradului și Calea Lipovei -, fapt care, evident, conduce la o intensitate a traficului rutier.

S-a marșat, la vremea respectivă, pe faptul că șoferii pot alege alte două rute ocolitoare, pe Amurgului și pe Câmpinei, și acelea gâtuite la orele de vârf, însă mulți dintre conducătorii auto au rămas cu obișnuința de a circula pe Strada Liniștei.

Nemulțumirile cetățenilor din zonă legate de zgomotul produs de circulația intensă de pe strada respectivă au determinat autoritățile locale să monteze un indicator de limitare a vitezei la 30 de kilometri pe oră. S-a dovedit a fi inutil însă, întrucât este frecvent ignorat de șoferii care tranzitează zona, fie din neatenție, cum spun unii, fie pentru că îl consideră impropriu, după cum susțin alții.

Nu doar poluarea fonică este problema, ci și faptul că rulajul mare de autovehicule de pe Strada Liniștei conduce, implicit, și la accidente, în care cele mai multe victime sunt copiii.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *