Ziua Mondială a Sănătății, sărbătorită în stradă

protest medici 1

Medicii sunt deciși să sărbătorească Ziua Mondială a Sănătății (7 aprilie) în stradă. ”Pentru cei din sistemul sanitar este zi liberă, dar noi vom picheta Ministerul Sănătății”, ne-a declarat medicul Victor Eșanu, președintele Camerei Federative a Sindicatelor Medicilor din România (CFSMR).

Zeci de medici au protestat, ieri, în fața Ministerului Muncii nemulțumiți de salarii, neacordarea tuturor sporurilor, nerespectarea normei de muncă şi a timpului de repaus. ”Am fost invitați la dialog de unul dintre consilierii doamei ministru Ana Costea și unul dintre directori. Le-am prezentat revendicările și le-am argumentat.

Ni s-a transmis că mâine (astăzi – n.r.), președințiilor confederațiilor sindicale li se va prezenta draftul legii salarizării. La alte chestiuni ni se va răspunde ulterior.

Continuăm cu protestele, pentru că anumite aspecte țin de Ministerul Sănătății. Astăzi (ieri – n.r.) am primit autorizație pentru 200 de persoane și tot pentru același număr de participanți ni s-a aprobat și pentru joia viitoare”, a precizat Victor Eșanu.

Medicii solicită și asigurarea în regim gratuit a asistenței sanitare acordate personalului angajat în sistemul de sănătate și creşterea valorii decontate pentru serviciile medicale din spitale, ambulator şi medicină de familie.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *