Furtuni puternice și inundaţii devastatoare în Franţa și Spania. VIDEO!

furtuna 29

Furtunile fac prăpăd în sudul Europei. Regiunea cea mai afectată este Catalonia, unde precipitaţiile abundente au provocat inundanţii şi alunecări de teren. Un om a murit în Spania, trei sunt răniţi şi alţi 4 sunt daţi dispăruţi. Alţi doi oameni şi-au pierdut viaţa în urma fenomenelor extreme din Italia, în timp ce în Franţa mai multe regiuni se află sub cod portocaliu de inundaţii.

CITEȘTE ȘI: Condamnați la o viață mai scurtă și mai grea

A plouat ore în şir în nord-estul Spaniei, iar apa s-a revărsat peste oamenii aflaţi pe şosele, în maşini. 46 de drumuri regionale şi mai multe rute feroviare au fost închise temporar după producerea de inundaţii şi alunecări de teren. 30.000 de locuinţe au rămas fără curent electric, noteaza observator.tv

Destructive winds during a tornado which left 3 injured in Ibiza island, Spain yesterday, Oct 22nd. Report via @meteo ferrol – posted with permission!

Publicată de Severe Weather Europe pe Miercuri, 23 octombrie 2019

Fenomenele extreme s-au resimţit şi în celebra destinaţie de vacanţă Ibiza. Trei muncitori au fost răniţi pe un şantier, după ce rafalele extrem de puternice ale unei tornade au luat pe sus clădirea în care se refugiaseră.

Nici Franţa nu a scăpat de furia naturii. În 10 departamente din sud au căzut cantităţi record de precipitaţii, iar mai multe râuri au ieşit din matcă.

Autorităţile au mobilizat peste 1500 de pompieri pentru intervenţii şi au recomandat localnicilor din zonele afectate să se îndrepte către adăposturile organizate.

În Italia, mai multe poduri, stâlpi de electricitate şi sute de copaci s-au prăbuşit în urma furtunilor. În regiunea Piemont, un bărbat de 81 de ani a murit după ce maşina sa s-a răsturnat, iar un şofer de 52 de ani, care transporta un turist britanic, a fost găsit mort în autoturism. Clientul acestuia a fost găsit în viaţă, atârnat de un copac. Meteorologii avertizează că pericolul nu a trecut, iar precipitaţii sunt aşteptate să cadă şi azi.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns