Funcționara preferată a lui Robu ar putea plăti din propriul buzunar angajările ilegale din primărie

primarie 1

Mafia angajărilor din Primăria Timișoara, devoalată, în dese rânduri, în presă și încondeiată în rapoartele de audit de către inspectorii Camerei de Conturi Timiș, provoacă situații halucinante în instituția numărul unu a orașului. La începutul acestui an, vă relatam, în exclusivitate (16 ianuarie 2020 – “Primăria Timișoara vrea 200.000 de lei de la o persoană pe care a angajat-o ilegal), cum primarul Nicolae Robu s-a trezit că “Renașterea bănățeană” a scris adevărul gol-goluț atunci când a prezentat cazul impostorului arab instalat de Rodica Aurelian, șefa Serviciului resurse umane, în postul de medic școlar.

Obligat de Curtea de Conturi să recupereze banii plătiți necuvenit așa-zisului “medic școlar”, domnul primar l-a dat în judecată pe Abid Atya Abdul Kareem. Nicolae Robu solicită Tribunalului Timiș constatarea nulității absolute a contractului de muncă a personajului angajat ilegal de Rodica Aurelian. Doar că, în paralel, dom’ primar a pierdut deja, definitiv, un alt proces intentat lui Abid Atya!

Atât Tribunalul Timiș, cât și Curtea de Apel Timișoara au respins solicitarea de către primărie a emiterii unei ordonanțe președințiale prin care instanța de judecată să constate atât nulitatea contractului individual de muncă încheiat de abid Atya, cât și “obligarea la plata sumei de 196.970 lei reprezentând prejudiciul creat ca urmare a nedecontării sumelor de către Direcția de Sănătate Publică, în perioada aprilie 2017 – octombrie 2019”.

Maestra de ceremonii, chemată în garanție!

În urma acestui previzibil eșec – pe principiul “vinovat este cel care organizează concursuri trucate, nu cei care le câștigă” -, în celălalt proces, aflat încă la început, în instanța de fond, a apărut o nouă parte, nimeni alta decât… Rodica Aurelian, în calitate de chemată în garanție!

Conform legii, atât reclamantul, cât și pârâtul pot apela la această procedură a chemării în garanție a unei alte persoane, care, în final, ar putea fi cea care va acoperi prejudiciul constatat de instanță.

proces 0

Ca atare, dacă judecătorii vor stabili că, deși pârâtul Abid Atya Abdul Kareem a încasat salariile fără să fi îndeplinit condițiile necesare ocupării postului de medic școlar, vina îi aparține exclusiv angajatorului, atunci primăria va trebui să-și recupereze banii plătiți aiurea de la șefa Serviciului resurse umane, Rodica Aurelian!

Primarul le cere banii înapoi altor patru funcționari

Și ăsta ar putea fi doar începutul. Nu de alta, dar pe același model, într-o singură zi, 28 aprilie 2020, la Tribunalul Timiș, au fost înregistrate alte patru procese identice: acțiune în răspundere patrimonială intentată de Primăria Municipiului Timișoara împotriva altor patru angajați, cărora primarul Nicolae Robu le solicită salariile încasate necuvenit! Astfel, fostei șefe a Serviciului Public de Asistență Medicală Școlară al PMT, Gabriela Nechita, i se cer înapoi 109.017 lei, iar altor trei funcționari din cadrul aceluiași serviciu li se solicită returnarea următoarelor sume: Carmen Bulat – 103.376 lei, Valeriu Iocșa – 92.331 lei, Lidia Simedru – 73.148 lei.

Auditorii Camerei de Conturi Timiș au descoperit ilegalități crase

Explicația acestei acțiuni judiciare intentate de municipalitatea timișoreană este simplă și poate fi regăsită în articolul publicat de “Renașterea bănățeană” în 11 octombrie 2019: “Ce ușor se câștigă banii în Primăria Timișoara: salariu dublat pe un post de șef inventat. Patru persoane fără studii economice au fost angajate într-un departament financiar-contabil și au încasat împreună aproape 400.000 de lei, în timp ce sarcinile lor erau îndeplinite de alți funcționari.

În articolul respectiv am prezentat constatările devastatoare pentru primărie cuprinse în raportul de control întocmit de auditorii Camerei de Conturi Timiș (CCT) în luna iulie 2019. Nu le reluăm integral, ci facem un rezumat. Inspectorii CCT au descoperit că, în 15 octombrie 2018, un funcționar din cadrul Compartimentului financiar contabilitate administrativ al Serviciului Public de Asistență Medicală Școlară, Gabriela Nechita, a fost numit cu delegație, prin dispoziția primarului Nicolae Robu, în funcția de șef al acelui serviciu “în condițiile în care acest post nu a fost aprobat în statul de funcții și nu au fost realizate efectiv atribuțiile stabilite în fișa postului de conducere (…) singurul post de conducere fiind acela de director, care a fost vacant până la data de 06.05.2019”.

Mai mult, “referitor la modul de realizare a atribuțiilor, se reține faptul că ocupantul postului de șef de serviciu nu a justificat cu acte și documente legal întocmite realizarea atribuțiilor înscrise în fișa postului de șef de serviciu”. Cu alte cuvinte, auditorii CCT descoperiseră că doamna Gabriela Nechita încasa salariu de șef absolut degeaba!

Mai departe: auditorii Curții de Conturi au mai notat în raportul de control că patru persoane, printre care și Gabriela Nechita, fuseseră angajate de primărie, prin voința șefei Serviciului resurse umane, Rodica Aurelian, în cadrul Compartimentului financiar contabilitate administrativ al Serviciului Public de Asistență Medicală Școlară fără să aibă pregătire în domeniul economic!

Spicuim din raport: “(…) a fost angajat personal care nu deține studii de specialitate în domeniul economic, necesare în vederea îndeplinirii atribuțiilor prevăzute în ROF și în fișele posturilor, specializările acestora fiind în domeniul tehnic, respectiv: inginer în profilul construcții, specializarea construcții hidrotehnice, inginer în domeniul ingineria mediului, inginer – specializarea ingineria și protecția mediului în agricultură, inginer în specializarea material rulant, referent profilul industrie ușoară (…) în condițiile în care (…) în cadrul acestui compartiment se vor realiza operațiunile tehnico-economice, contabile și administrative implicate de derularea activității entității”! Iar ceea ce scriam în articolul din octombrie 2019 rămâne valabil și astăzi: “Așadar, impostura a atins cote halucinante în Primăria Municipiului Timișoara, care a ajuns să angajeze ingineri în construcții și agronomi în departament de contabilitate, de parcă s-au terminat absolvenții de științe economice într-un oraș care are facultate de profil. Dar degeaba știi carte, dacă n-ai pile, e mai complicat să te angajezi în primărie…”.

Cine va plăti prejudiciul?

Valoarea estimativă a abaterii constatate în iulie 2019 de auditorii CCT și reprezentând salariile plătite necuvenit celor patru funcționari angajați pe ochi frumoși, nu pentru pregătirea de specialitate pe care (nu) o posedau se cifra la 385.225 lei.

Cu precizarea că inspectorii Curții de Conturi i-au obligat pe reprezentanții primăriei la “luarea măsurilor de intrare în legalitate prin stabilirea întinderii prejudiciului și luarea măsurilor de recuperare integrală a acestuia reprezentând drepturi salariale necuvenite, acordate personalului Compartimentului financiar contabilitate administrativ din cadrul Serviciului Public de Asistență Medicală Școlară”.

Ceea ce, după cum se vede, neavând încotro, primarul Nicolae Robu tocmai a făcut, dându-i în judecată, după așa-zisul “medic școlar”, și pe așa-zișii “contabili”, angajarea tuturor acestor personaje fiind opera unicei și inegalabilei șefe a Serviciului resurse umane, Rodica Aurelian.

proces 1 1

proces 2

proces 3

Urmează oare o chemare în garanție a distinsei doamne, în fiecare dintre cele patru noi procese?


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

12 thoughts on “Funcționara preferată a lui Robu ar putea plăti din propriul buzunar angajările ilegale din primărie

 1. Cand o sa vedem un sechestru asigurator sau ceva similar mai vorbim, nu zi hop pana nu ai sarit gardul. Publicati o fotocopie a unei chitante de plata a zecilor de amenzi primite de primar, cu nume si prenume.

  1. Hai ca e buna gluma asta. Probabil tot cu bani publici sunt platite amenziile, doar nu crezi ca astia din primarie sunt fraieri sa aduca ei bani de acasa. Dupa ce ca nu delapideaza cat si-ar dorii mai vrei sa si aduca de acasa sa acopere prejudiciul :))

 2. Domnule Brindescu, bine ați revenit pe prima pagină!
  Mafie fără mafioți nu există.
  Cocoțatul pe funcție, la câte cazuri de tip mafiot au fost denunțate în presă, ar fi trebuit să fi demisionat de onoare demult. Dar pentru că instituția demisiei de onoare, onoarea și bunul simț nu mai funcționează demult la cocoțat, doar instituția bunului plac iar demiterea nu este posibila, singura perspectivă ramâne alegerile locale cu un vor de blam. Dar cum mafia nu doarme, nici cu alegerile nu e sigur că se rezolvă problema cu acest nefericit.

 3. De ce atâta agitație?! Primăria trebuie sa recupereze 35.000.000 lei de la poliția locală și să sisteze plata sporului pt accesare de fonduri europene însă nici până la ora actuală nu a făcut nici un demers in aceasta privință!
  Credeți că doar 4-5 indivizi sunt angajați după ureche in PMT?! Aiurea! Daca sunt verificate toate dosarele de angajare din ultimii 5 ani putini sunt cei ce îndeplinesc condițiile.

  1. Sergiu, mânăriile făcute de tanti Aurdelian sunt la ordinul zecilor, poate sutelor. Acestea sunt doar câteva exemple.

   Pentru ca orașul să revină la traseul normal este imperios necesar să ne scăpam de aceste personaje toxico-prejudiciabile și de toți lacheii angajați de acești siniștri meritocrato-liberali și plătiți din bani publici.

 4. Nu dă banii doamna așa ușor. Că dânsa evident se pricepe mult mai bine la regula adunării, decât la cea a împărțirii.
  Felicitări pentru articol.
  Fără aceste articole ar rămâne multe lucruri ascunse.

 5. Presa de la noi ar trebui zilnic sa prezinte cazuri similare pentru ca este foarte posibil sa fie mult mai multe exemple similare in mult mai multe institutii ale statului prezentate zilnic pe prima pagina felicitari domnului ziarist care a scris articolul si sa publice si ce se va mai intimpla in acest caz pe viitor .

 6. Ingineri constructor la contabilitate, inginer mechanic la urbanism, angajari pentru transferuri, si astea doar pentru ca se poate.
  Avem in primarie un Vlaicu Voda care este manipulat de toti sefi desemnati de dansul.
  Domnule primar, incercati sa aplecati urechea si la cei care va vor binele, cei care incearca sa va ia valul de pe ochi.
  Toti acesti yesmani v-au gasit punctual slab si il expoateaza intr-un mod diabolic. Dumnavoastra ii aparati ei va rad in nas.
  La ceeace vad chiar nu m-ar deranja daca ati pierde alegerile. Aceste lipitori au cazut in picioare in toate regimurile.

 7. Doamna Aurelian i-a asigurat soțului postul de șef HR la Asistenta Sociala, unde Rodica Surducan e sef. Acolo ar trebui puse tunurile și veți vedea cate mizerii se intampla.
  Șef de centru care nu are studii corespunzătoare.

 8. Sfertoanalfabeta aureliana ea insasi angajata ilegal perpetueaza smenurile si ilegalitatile dupa chipul si asemanarea ei cu acordul lui Lae , trebuie facut curat in prmarie .

 9. Poate ar trebui sa verificati si „calificarile” celor din fostele regii, STPT in special, Horticultura, cam toate, de fapt. Ce sa ceri de la un rob de interlop 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *