Primăria Timișoara vrea 200.000 de lei de la o persoană pe care a angajat-o ilegal

Au trecut aproape trei ani de când “Renașterea bănățeană” a început seria dezvăluirilor privind angajarea ilegală de către Primăria Municipiului Timișoara (PMT) a unui cetățean arab, absolvent de medicină la o facultate particulară din Arad și rezident la radiologie-imagistică în Timișoara, pe un post din rețeaua de medicină școlară controlată de muncipalitate.

În loc să percuteze prompt la devoalarea de către ziarul nostru a ilegalităților comise (și) în acest caz de șefa Serviciului Resurse Umane din PMT, Rodica Aurelian, primarul Nicolae Robu i-a luat permanent apărarea doamnei cu pricina, ne-a atacat pe noi, a atacat auditorii Camerei de Conturi Timiș, care au verificat și au confirmat ulterior dezvăluirile noastre, și a susținut mereu, în conferințele de presă, că angajarea impostorului arab Abdul Kareem Abid Atya s-a desfășurat în deplină legalitate.

Cât de legală a fost această angajare și câtă dreptate a avut “Renașterea bănățeană” s-a văzut anul trecut, când, pe rând, Tribunalul Timiș și Curtea de Apel Timișoara au decis că Abdul Kareem Abid Atya a fost angajat ilegal. În fața acestui deznodământ, primarul Nicolae Robu n-a mai avut ce face și, după eșecul jenant în calitate de pârât, încearcă acum să câștige un nou duel judiciar, de această dată ca reclamant.

Așa cum vă prezentam în articolul “Impostorul angajat ilegal de Primăria Timișoara vrea bani mai mulți”, publicat în 19 decembrie 2019, “în 13 decembrie 2019, la Tribunalul Timiș a fost înregistrată cererea Municipiului Timișoara, prin primar, și a Consiliului Local Timișoara adresată instanței specializate în litigii de muncă de <<constatare nulitate absolută contract de muncă>>, pârâtul fiind nimeni altcineva decât Abdul Kareem Abid Atya”.

Din nou la tribunal

Între timp, am aflat că Primăria Timișoara și consiliul local au înregistrat, în 10 ianuarie 2020, o nouă acțiune în justiție, apelând la procedura mai rapidă a ordonanței președințiale. Acum, autoritățile locale solicită Tribunalului Timiș nu doar constatarea nulității contractului individual de muncă încheiat de Abdul Kareem Abid Atya cu Primăria Timișoara, ci și “obligarea la plata sumei de 196.970 lei reprezentând prejudiciu creat ca urmare a nedecontării sumelor de către Direcția de Sănătate Publică, în perioada aprilie 2017 – octombrie 2019”.

Cu alte cuvinte, impostorul arab trebuie să returneze municipalității aproape 200.000 de lei, circa 40.000 de euro! Ce caută Direcția de Sănătate Publică (DSP) Timiș în această ecuație? Simplu: salariile medicilor angajați de PMT în Serviciul Public de Asistență Medicală Școlară nu sunt plătite din bugetul local, ci din cel al Ministerului Sănătății, care virează lunar în contul municipalității sumele respective prin intermediul DSP Timiș.

În momentul în care funcționarii DSP Timiș au constatat că rezidentul la radiologie-magistică Abdul Kareem Abid Atya nu întrunește condițiile legale pentru a ocupa un post de medic în rețeaua de medicină școlară, au refuzat să mai întocmească documente de plată a salariului pe numele acestuia.

În aceste condiții, în loc să îl demită pe rezidentul arab, Primăria Timișoara și-a asumat plata salariului lui Abid Atya, doar pe baza susținerilor Rodicăi Aurelian că totul este în regulă, că toți sunt proști și că doar ea este deșteaptă. Așa că salariul de câteva mii bune de lei a continuat să-i parvină lună de lună domnului Abid Atya, până în momentul în care justiția și-a spus cuvântul.

Istoria se repetă

Situația de față seamănă izbitor cu beleaua în care a intrat mai demult însăși Rodica Aurelian. Cităm dintr-un articol publicat anul trecut:

“În urma unui concurs pentru ocuparea funcției de șef al Serviciului resurse umane din primărie, Rodica Aurelian a fost numită, la 1 decembrie 2006, în funcția respectivă, însă un control ulterior al Camerei de Conturi Timiș, în 2010, a scos la iveală faptul că madam Aurelian nu îndeplinise, în toamna lui 2006, condițiile de înscriere la concurs! Mai precis, doamna în cauză absolvise doar în iulie 2006 facultatea de științe economice, la universitatea privată <<Ioan Slavici>>, așa că nu avusese cum să acumuleze, în doar patru luni, vechimea de doi ani în specialitatea studiilor economice cerută la înscrierea la concurs…

Astfel, auditorii Curții de Conturi au calculat un prejudiciu de 22.199 lei reprezentând diferențele salariale încasate ilegal de Rodica Aurelian, prejudiciu confirmat și de decizia definitivă pronunțată în 23 ianuarie 2014 de Curtea de Apel Timișoara. Finalmente, o amnistie fiscală dată de guvern a salvat-o pe funcționara cu apartament în Tenerife de la a achita acel prejudiciu, așa că impostoarea a rămas cu banii în buzunar”.

Dacă justiția va stabili că impostorul arab trebuie să returneze suma de 196.970 de lei, va avea, oare, și el parte de un asemenea noroc căzut din cer?


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

5 thoughts on “Primăria Timișoara vrea 200.000 de lei de la o persoană pe care a angajat-o ilegal

  1. Multa curvasaraie su in Primaria Timisoara pe banii cetatenilor, liber la bataia de joc a banilir platiti la impozite, mortii mamii lor de gunoaie.
    Pana nu ii pune nimeni sa aduca bani de acasa pentru pagubele create tot asa vor face.

  2. Domnule Primar, chiar nu vreti sa pricepeti ca pana nu scapati de aceasta doamna Aurelian, ve-ti trage Primaria prin procese pe banii timisoarenilor? Chiar nu pricepeti ca sunteti un mare ZERO in fata acestei Aurelian?

Lasă un răspuns