Mărturiile pompierilor care au intervenit în casa în care au ars cei patru copilaşi: Cât costă neglijența?

memorandului

Pompierii care i-au găsit pe cei patru copilaşi carbonizaţi în casa arsă, miercuri seara, la Timişoara nu vor uita toată viaţa această tragedie. Patru fraţi, Alexandra 6 ani, Andrei – 4 ani, Antonia – 2 ani şi Adrian – 4 luni, au ars de vii.

Au fost lăsaţi acasă de părinţi, care plecaseră până în vecini, în grija fratelui lor mai mare, de 14 ani. Se spune că băiatul a plecat la bucătărie să încălzească lapte pentru frăţiori, moment în care au izbucnit flăcările. Nu a putut să intervină, din cauza focului şi a fumului dens. A ieşit în stradă şi a strigat disperat după ajutor…

Pompierii care au intervenit de urgenţă i-au găsit pe cei patru micuţi folosindu-se de o cameră de termoviziune şi măşti cu oxigen. Imaginile, însă, nu le vor putea uita vreodată…

Pe pagina de Facebook a ISU Timiş au fost publicate, joi seara, câteva rânduri despre această tragedie cumplită:

 

„Cât costă neglijența?

Credem că prețul este prea mare, iar intervenția de noaptea trecută ne-a confirmat acest lucru.
Alarma s-a dat în jurul orei 22:35, când o persoană a sunat la 112 și ne-a anunțat disperată că a luat foc casa vecinilor și că în interior sunt surprinși de incendiu 4 copii. La o astfel de veste nu mai stai să pui alte întrebări, ci te gândești cum să „zbori” mai repede ca să ajungi acolo și să poți fi de folos. Într-adevăr, colegii noștri aproape au zburat până la adresa indicată, deoarece în mai puțin de 5 minute primul echipaj de intervenție a și ajuns la incendiu.

Ce a urmat e un tablou sinistru și tragic care va rămâne adânc amprentat în memoriile salvatorilor care au intrat în casă în noaptea tragediei. Incendiul se manifesta violent pe holul imobilului și într-o cameră în care se aflau și cei 4 micuți. Lambriurile de lemn de pe pereții încăperilor au facilitat propagarea incendiului cu o repeziciune de nedescris, iar fumul era atât de dens că nu puteai să vezi nimic în fața ta nici măcar la jumătate de metru. Cu inima strânsă, salvatorii s-au organizat rapid prin constituirea unor echipe de căutare-salvare, concomitent cu acțiunea pentru localizarea și stingerea incendiului și ventilarea spațiului incendiat.

Cu toate eforturile, veștile tragice din interior au urmat una după alta. 4 la număr. 4 copii cu vârstele cuprinse între 7 luni și 6 ani au pierit într-un mod tragic, iar alte 4 persoane au ajuns la spital cu intoxicații. 4 destine frânte de un coș de fum care nu a fost verificat și izolat corespunzător.

Cât costă neglijența? Probabil colegii noștri care au copii acasă și care aseară i-au văzut pe acești micuți vă vor spune că neglijența ne costă enorm de mult. Pe unii îi costă propria viață, pe alții viețile celor mai dragi suflete iar pe alții agoniseala de o viață. Poate ești unul dintre acele persoane care gândesc că „Mie nu mi se poate întâmpla”. Într-adevăr, ție poate nu ți se va întâmpla, dar de ce să „testăm” această teorie, când putem doar să fim precauți și să ne luăm toate măsurile de siguranță pentru noi și pentru cei dragi ai noștri?!”

Foto: ISU Timiş


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Mărturiile pompierilor care au intervenit în casa în care au ars cei patru copilaşi: Cât costă neglijența?

  1. Prin lumea civilizata (Austria de exemplu) la fiecare 4 luni (deci de 3 ori/an) hornarul inspecteaza cosurile de fum in fiecare gospodarie si daca nu sunt conforme Primaria trimite o scrisoare cu ce AI DE FACUT imediat!
    Dar in lumea a 3-a? Merge si asa….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.