Fritz se simte „în dificultate” și îi acuză pe liberali că blochează termoficarea Timișoarei

Fritz a propus dublarea tarifului de termoficare pentru abonații Colterm: Nu este o decizie populară, dar mi-o asum

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, îi acuză pe consilierii liberali că blochează activitatea Colterm, compania care asigură termoficarea Timișoarei. Potrivit lui Dominic Fritz, consilierii locali ai PNL au lipsit de la ședința Consiliului de Administrație al societății locale de termoficare, blocând astfel activitatea.

„Consilierii locali ai PNL blochează activitatea Colterm, în prag de iarnă, fără să le pese de condițiile de viață ale timișorenilor și cu unicul obiectiv de a mă pune pe mine și administrația pe care o conduc în dificultate.

Au absentat la ședința AGA a Colterm și s-au aliat cu PSD, așa cum au făcut și în urmă cu o săptămână, la AGA Horticultura. Ne-au lăsat din nou fără cvorum, în ședința în care urma să votăm noul Consiliu de Administrație al Colterm și să dezbatem pregătirile pentru o iarnă grea, din punct de vedere economic.

Timișorenii ne-au votat să fim prezenți atunci când se iau decizii importante pentru comunitate. Or, ceea ce a făcut PNL astăzi este fugă de responsabilitatea față de oraș, delegată lor de către cetățeni (și găsirea unui țap ispășitor pentru tot dezastrul financiar lăsat la Colterm, în alte societăți din subordine și în instituție). Hotărârile se iau prin vot, nu prin absență de la vot!

CITEȘTE ȘI: Mizerie! Acesta este cuvântul care descrie cel mai bine Timișoara de astăzi / Video

Consilierii USR PLUS erau pregătiți să voteze componența noului Consiliului de Administrație al Colterm, conform ierarhiei rezultate din concursul asistat de un expert independent și o comisie externă agreată în Consiliul Local.
Cu o excepție: fostul director economic, complice la dezastrul financiar și cel care, prin dezinformarea sistematică a furnizorilor în privința lichidităților companiei, a distrus relația de încredere cu aceștia aducând Colterm în situația de a plăti materia primă în avans. Dacă acesta este motivul boicotului îi invit pe colegii liberali să se gândească mai bine.

Dacă din nou e vorba despre lupta pentru putere din partid, în care românii și-au învestit votul și încrederea, și care a afectat deja buna guvernare a României, e timpul ca PNL să își clarifice disputele și consilierii PNL să se hotărască dacă vor să lucreze pentru timișoreni sau pentru jocurile unor grupuri interne.

Cerem PNL Timiș și președintelui Alin Nica să dea dovadă de responsabilitate și să revină la ședințele unde se iau decizii pentru Timișoara”, a scris Fritz pe Facebook.

Amendă uriașă

Anul acesta, Colterm a primit o amendă de 106 milioane de lei pentru lipsa certificatelor verzi. Fritz a susținut că este „o sancțiune pentru 20 de ani de iresponsabilitate, incompetență și clientelism politic”, vizați fiind fostul primar Nicolae Robu și actualul președinte al Consiliului Județean Timiș, Alin Nica.

CITEȘTE ȘI: DNA anchetează achiziția de vaccinuri anti-COVID în România / Reacția lui Gheorghiță

Reacția lui Nica

Nica l-a contrazis pe primar în ceea ce privește situația de la Colterm, postând pe Facebook: „Dacă ne referim punctual la Colterm, l-am chemat pe primar să mă însoțească la București pentru o întâlnire la Transgaz, i-am propus soluții și să lucrăm împreună pe acest subiect extrem de sensibil pentru Timișoara. Pe moment a fost încântat, apoi a numit un director cu istoric penal și și-a impus propriul Consiliul de Administrație. Timișoara a avut căldură și apă caldă peste iarnă pentru că a plătit Guvernul”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Fritz se simte „în dificultate” și îi acuză pe liberali că blochează termoficarea Timișoarei

  1. Gata stilul USR-Ciolos-Barna isi spune cuvantul mai bine spus isi dau arama pe fata.Dupa ce au reusit sa fraiereasca lumea si au ajuns la”BUTOANELE”primariei dau vina pe alti.La inceput de mandat spuneau ca daca noaptea la ora 3 este sunat viceprimarul Ruben Lațcău.cunoaste problema si rezolvarea situatiei de la Colterm.Sa intors Maiestatea sa Donimic Fritz din pelerinajele de la Bucuresti a spus ca situatia este rezolvata si guvernul ii da bani,in schimb Bucurestiul ia dat o amenda substantiala,sau angajat tot felul de audite externe cu niste onorari magnifice,contracte de credit pe mii de euroSi santem in prag de iarna si prea mariti din primarie anunta ca avem sansa de a ramine Timisoara pe post de frigider fara caldura si vezi doamne PSD-PNL ul sant de vina si FRITZ Et compani sant fetii frumosi care fac totul pentru cetateni si oras

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *