Fritz e mulțumit de discuțiile parțial fructuoase despre reabilitarea clădirilor istorice

dominic fritz 19

Reabilitarea clădirilor istorice e un concept generos, frumos, dar teoria și pracica cu greu se intersectează la Timișoara. Totuși, primarul Dominic Fritz e optimist și anuță că s-a ajuns deocamdată la niște înțelegeri între municipalitate și unele asociații de proprietari.

CITEȘTE ȘI: Mită de 10.000 de euro pe săptămână pentru un grănicer din Timiș ca să permită intrarea ilegală a migranților în țară

Fără să precizeze, totuși, numărul celor care au bătut palma pentru fapte concrete, edilul-șef se declară mulțumit că au avut loc câteva zeci de întâlniri între funcționarii municipalității și reprezentanții asociațiilor de proprietari.

”Într-o lună, de când am redeschis Biroul Reabilitare Cartiere Istorice și Monumente din Piața Traian, colegii mei au avut peste 60 de întâlniri de consultanță cu reprezentanți ai asociațiilor de proprietari și au semnat primele acorduri preliminare de cooperare, care ne permit să parcurgem împreună următoarele etape din Programul de sprijin financiar pentru reabilitarea clădirilor istorice, până la semnarea contractelor de finanțare. Interesul real al proprietarilor și al ONG-uri din acest domeniu pentru patrimoniul arhitectural al orașului arată marea nevoie de colaborare între cetățeni și administrația locală. Pentru că doar lucrând împreună putem să aducem strălucirea de altădată a cartierelor istorice ale Timișoarei”, a scris Fritz pe Facebook.

Programul de consultanță și sprijin financiar e însoțit de câteva stimulente pentru cei care se apucă de întreținere, reparare, conservare, consolidare sau restaurare pentru punerea în valoare a clădirior istorice, cum ar fi scutirea de taxele pentru eliberarea certificatelor, avizelor și autorizațiilor emise de primări, iar proprietarii care au executat deja lucrări de creștere a calității arhitectural-ambientale a edificiilor sunt scutiți de impozit pentru anul viitor.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Fritz e mulțumit de discuțiile parțial fructuoase despre reabilitarea clădirilor istorice

  1. „Totuși, primarul Dominic Fritz e optimist și anuță că s-a ajuns deocamdată la niște înțelegeri între municipalitate și unele asociații de proprietari”.Da are dreptate in loc de a nu face nimica si a se ajunge la niste intelegeri este o diferenta.Dar Timisoreni nu vor sa inteleaga trebuie mai intai facuta strategia,facut un proiect nu pe genunchi ca pe vremuri,trebuie organizat un concurs pentru angajarea de personal competent si uite asa nu am facut nimica si a trecut mandatul.Dar eu am vrut sa fac dar am fost sabotat de alti si mai aveam si greaua mostenire de rezolvat

Lasă un răspuns