Fraudă uriaşă în România și alte 25 de țări din Europa. Mii de tone de alimente ilegale au fost confiscate

Directorii de firme din România estimează o creștere accentuată a prețurilor în comerțul cu amănuntul

Fraudă uriaşă în România și alte 25 de țări din Europa. Mii de tone de alimente ilegale au fost confiscate

Opt rețele de crimă organizată ale căror activități principale erau contrafacerea produselor alimentare și băuturilor alcoolice au fost destructurate, scrie antena3.ro.

În 26 de țări, printre care și România, au fost confiscate cantități impresionante de produse necorespunzătoare.

CITEȘTE ȘI: Limbajul de tejghea al lui Dominic Fritz într-un mediu academic

„Operațiunea OPSON XI care vizează frauda alimentară a dus la un număr crescut de confiscări de alimente și băuturi false în toată Europa.

Operațiunea, coordonată de Europol pentru acțiuni la nivelul UE, s-a desfășurat între decembrie 2021 și mai 2022. Europol a primit rapoarte din 26 de țări conform cărora aproape 27.000 de tone de alimente false au fost confiscate.

Activitățile operaționale au fost susținute de Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF), Direcția Generală pentru Sănătate și Siguranța Alimentară a Comisiei Europene (DG SANTE), Direcția Generală pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală a Comisiei Europene (DG AGRI) și Uniunea Europeană Oficiul pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO), precum și autoritățile naționale de reglementare a alimentelor și partenerii din sectorul privat. INTERPOL a coordonat activitățile desfășurate în afara UE”, transmite Europol.

Fraudă alimentară în România

Operațiunile antifraudă alimentară vizează rețelele criminale care pot dăuna grav sănătății și siguranței consumatorilor.

De la ton putrezit la vodcă falsificată și vitamine contrafăcute, alimentele și băuturile ilegale reprezintă o amenințare serioasă pentru cetățenii UE, care adesea nu știu că de fapt consumă produse otrăvitoare, arată poliția europeană.

Foto: arhivă cu rol ilustrativ


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *