Foto – Centrul naţional olimpic de la Timişoara, lansat la apă

Timişoara s-a înscris oficial, astăzi, pe lista scurtă a oraşelor româneşti în care sunt şlefuite tinerele talente de pe semicerc.

Al patrulea centru naţional olimpic de pregătire a juniorilor a fost inaugurat printr-un eveniment organizat la sala „Constantin Jude”.

Nume mari ale sportului local şi naţional au onorat invitaţia organizatorilor. Mihai Covaliu şi Alexandru Dedu, prezenţi în calitate oficială, ca reprezentanţi la nivel înalt ai Comitetului Olimpic Român şi Federaţiei Române de Handbal, parteneri în proiect alături de autorităţile locale şi de mai multe instituţii de învăţământ din oraşul de pe Bega, au profitat de prilej pentru a-i aduce în atenţie primarului Nicolae Robu importanţa ridicării unei noi săli de sport, de dimensiuni mai mari.

„Este un eveniment important pentru Timişoara şi pentru handbalul românesc. Deschiderea unui astfel de centru aici nu este un lucru neînsemnat. Timişoara a avut şi are în continuare rezultate bune, dar ceea ce este cel mai îmbucurător pentru mine este că autorităţile locale sprijină sportul şi performanţa. Rămâne însă acea dorinţă a unei săli polivalente în care toată Timişoara să vină să-şi încurajeze favoriţii şi să poată găzdui competiţii importante”, a declarat preşedintele COSR, Mihai Covaliu.

„Ca vicepreşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român nu pot să nu am dorinţa ca o comunitate atât de frumoasă şi de reprezentativă pentru România cum este Timişoara să nu aibă o sală polivalentă mare în care echipele naţionale de handbal să vină şi să fie văzute şi încurajate. Este o zi frumoasă, se mai pune o cărămidă la o strategie începută cu mai mult de 15 ani în urmă şi consolidată foarte mult în ultimul timp. Această strategie îşi propune să existe patru centre naţionale de juniori cu două categorii de vârstă la nivelul întregii ţări, astfel încât vârfurile generaţiilor să se pregătească coerent, în baza unei metodologii moderne, să înveţe să trăiască corect şi să ne reprezinte cu cinste atunci când vor creşte. Ne dorim ca în următorii trei ani să realizăm acest deziderat atât pentru fete, cât şi pentru băieţi”, a precizat, la rândul său, Alexandru Dedu, preşedintele Federaţiei Române de Handbal şi vicepreşedinte al COSR.

Nicolae Robu a spus următoarele: „Este un moment de bucurie, putem să dăm semnalul de începere a activităţii unui asemenea centru naţional olimpic de pregătire a juniorilor. Înţelegem foarte bine importanţa sportului şi trebuie să depunem tot efortul pentru a sprijini acest fenomen”.

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român va susţine centrul de la Timişoara cu aproximativ 180.000 de euro.

Tinerii handbalişti se vor antrena la sala „Constantin Jude” şi vor învăţa la Liceul cu Program Sportiv „Banatul”, unde va fi creată o clasă specială pentru ei, instituţia de învăţământ condusă de Călin Rosemblum susţinând şi ea acest proiect.

Staff-ul tehnic este alcătuit din antrenorul coordonator Jordi Giralt Alberich, „secundul” Attila Horvath, preparatorul fizic Victor Niţă, medicul Cătălin Miu şi directorul Dan Dumitru.

În lot sunt 18 jucători născuţi în anii 2002 şi 2003, reprezentând cluburi din Timişoara şi Craiova.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.