Un nou protest al magistraţilor

Poziţia Executivului în ceea ce priveşte posibilitatea anulării Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 7/2019, care modifică legislaţia justiţiei, este că subiectul se poate dezbate, dar nu se schimbă nimic!

Avem un act normativ ticluit în sfera restrânsă a mai-marilor arcului guvernamental, fără a fi trecut, deci, prin dezbaterea parlamentară, publicat în Monitorul Oficial la ora 10 noaptea, însă guvernanţii ignoră complet până şi Consiliul Superior al Magistraturii, care a cerut oficial anularea ordonanţei, iar despre reprezentanţii parchetelor nici nu mai vorbim.

În marile oraşe ale ţării, inclusiv în Timişoara, magistraţii au protestat din nou, ieri. Câteva zeci de procurori şi judecători au ţinut să-şi arate din nou dezaprobarea, la Timişoara, faţă de intenţia guvernanţilor de a face din sistemul de justiţie o simplă anexă a factorului politic.

„Stop ordonanţelor date peste noapte”, „Independenţa noastră, libertatea voastră”, „Parlamentul e unica autoritate legiuitoare a ţării”, „Justiţie independentă, fără control politic” sau „Pentru o justiţie independentă” se putea citi, astăzi, pe foile cu care procurorii au ieşit ieri în faţa Palatului Dicasterial din Timişoara. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș au protestat şi prin suspendarea activităţii, pe parcursul întregii săptămâni în care ne aflăm, exceptând speţele urgente.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns