Fostul primar Robu, dat de gol de studenții săi: “De câte ori ați întârziat sau nu ați venit la curs? De câte ori orele de curs nu erau acaparate de poveștile dumneavoastră de viață?”

Nicolae Robu, audiat la DNA în calitate de suspect, în dosarul “duplexului” ilegal din Fratelia

Plictisit din cale-afară după ce votul covârșitor al timișorenilor l-a scos din biroul de primar, Nicolae Robu are acum și mai mult timp de pierdut pe Facebook. Incitat de scandalul iscat recent în jurul noului primar al Brașovului, Allen Coliban, de la USR (coleg de partid, așadar, cu Dominic Fritz, cel care l-a bătut măr, în alegeri, la Timișoara), domnul Robu consideră nimerit să facă pe mironosița și să-l arate cu degetul, virtual vorbind, pe edilul brașovean.

Într-o postare intitulată demagogic <<PROVOCARE: “AZI ÎN TIMIȘOARA, MÂINE-N TOATĂ ȚARA!>>, Nicolae Robu zice că “ar fi oportun ca TOATE persoanele ce ocupă funcții publice să aibă postate pe site-ul instituției, alături de declarația de avere și de declarația de interese, CV-ul și fotocopii după toate diplomele conexe studiilor superioare declarate – licență, masterat, doctorat-, precum și după diploma de bacalaureat, eventual cu media acoperită, dacă se preferă așa (eu prefer la vedere, dar ce e important este să știm: există sau nu există)”.

Apoi, pentru a preîntâmpina eventuale remarci de genul “De ce nu ați impus asta timp de opt ani la Primăria Timișoara?!”, domnul Robu face pe inocentul: “Regret că nu am făcut asta la Primăria Timișoara cât am fost Primar, dar nu mi-a trecut prin cap că unii pot avea asemenea tupeu încât să fie în stare să-și declare studii în fals (…) N-am făcut eu, asta e, ei, este o bună ocazie ca lucrul să-l facă în premieră națională Primăria Timișoara sau Consiliul Județean Tumiș. Vorba deja clasică: AZI ÎN TIMIȘOARA, MÂINE-N TOATĂ ȚARA!”.

Ipocrizia fostului primar al Timișoarei e monumentală. În zeci de articole publicate în ultimii ani în “Renașterea bănățeană”, am demascat corupția și falsurile din primărie, am prezentat concursuri la care au participat și pe care le-au câștigat persoane care nu aveau voie să candideze pentru că nu îndeplineau condițiile impuse chiar de către municipalitate, însă primarul Nicolae Robu nu s-a sinchisit în vreun fel.

Nici la această oră, fostul edil al orașului n-a înțeles de ce a pierdut alegerile, n-a priceput că minciunile, ipocrizia, demagogia și aroganța care l-au însoțit în acești ultimi ani au fost cele care i-au determinat pe timișoreni să-l trimită acasă.

Și nu spunem doar noi lucrurile acestea. I le spun și oamenii care intră pe pagina de Facebook a fostului primar. Iată câteva comentarii apărute la postarea de mai sus a lui Nicolae Robu:

“Și cu (ex)primarii profesori care vin la ore mai rar decât merg eu la biserică dar totuși încaseaza sume frumușele ce facem?”; “Da, păcat că nu ați făcut asta cât timp ați fost primar. Ar fi fost interesant să aflăm studiile și experiența profesională pe baza căreia l-ați ales pe fostul d-voastră consilier care mai apoi a ocupat poziția de director al Piețe SA… (n.r. – trimiterea este, evident, la Ionuț Nasleu); “Păi aia era interesant să faceți în mandatul dvs, nu să umpleți primăria de pile și relații! Acum e ușor să arăți cu degetul!”.

CITEŞTE ŞI: Muncitorul bătut de poliţistul din imagine pentru că nu purta mască: „Ce s-ar fi întâmplat cu mine dacă nu ar fi existat cameră de luat vederi?” Video

Iar acestea sunt comentarii pe care Nicolae Robu le-a tolerat pe pagina sa, însă pe altele le-a șters sau le-a ascuns! Da, da, însuși ultracinstitul și ultracorectul Robu șterge ce nu îi convine, deși comentariile postate de doi foști studenți de-ai săi, așa cum s-au prezentat, au fost civilizate și la obiect. În loc să demonteze susținerile celor doi și să contraargumenteze, domnul Robu a ales cea mai curajoasă soluție: a dat delete!

Doar că, anticipând gestul rușinos al fostului primar, noi am salvat comentariile, iar acum le redăm publicului.

mesaj robu

comentariu robu

Înainte de a publica articolul, i-am solicitat un punct de vedere celui care s-a aflat timp de opt la butoane în Primăria Timișoara: “Dacă aveți timp și disponibilitatea necesară, aș dori să îmi răspundeți la o întrebare: de ce ați șters/ascuns două comentarii de pe pagina dumneavoastră de Facebook, făcute la postarea din 22 noiembrie (PROVOCARE: „AZI îN TIMIȘOARA, MÂINE-N TOATĂ ȚARA!”)? Mă refer la comentariile făcute de doi foști studenți de-ai dumneavoastră, la Arhitectura Calculatoarelor, care vă reaminteau de modul în care se desfășurau mare parte dintre cursurile ținute de dumneavoastră. Acele comentarii au fost vizibile puțin timp, iar apoi au dispărut, de aceea încerc să aflu de la dumneavoastră de ce ați recurs la această soluție, în loc să le răspundeți celor doi. Vă mulțumesc!”.

Curajos până la final, altfel guralivul domn Robu ne-a asurzit cu tăcerea-i profundă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

7 thoughts on “Fostul primar Robu, dat de gol de studenții săi: “De câte ori ați întârziat sau nu ați venit la curs? De câte ori orele de curs nu erau acaparate de poveștile dumneavoastră de viață?”

 1. Acest individ a fost platit pentru doua functii din banii celor care platesc impozite si si-a batut joc de atributiile pe care le avea ……..fara nici o consecinta?

 2. Dintre toti functionarii din Primaria Timisoara, Robu N. va aduna cele mai multe dosare …, ceea ce-i va da dreptul sa studieze in continuare.
  Cu ulciorul spart degeaba te duci la izvor!

 3. Totdeauna a fost pe un drum al sau, paralel, care a dus nicaieri.
  Din pacate nu-si da seama nici acum cat rau a facut in administratia locala.
  Oare stie cat de suparati sunt PNL-istii ca a pierdut categoric alegerile locale?
  Niciodata PNL nu a avut asa reprezentare slaba in CLT.

 4. Un articol marca Brindescu!
  Rrobu si falcoi de la Arad, niște rușini ale Ardealului aciuate în Banat. Când l-am întrebat pe falcoi dacă el personal acasă are pubelă de 800 euro a ușchit-o bolborosind cu coada între picioare. Toți Politrucii ăștia de carton sunt tari, la furat.
  Păcat că poporul ăsta nu se dezmeticește odată să le tragă un șpiț în dos așa tare de să scheaune precum câinii. Cu tot cu ceilalți useliști deopotrivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *