Fostul primar al Reșiței a primit trei ani de închisoare

Mihai Stepanescu

Fostul edil-șef al municipiului Reșița, Mihai Stepănescu, a fost condamnat, miercuri, la trei ani de închisoare cu executare și obligat de instanță la restituirea sumei de 45.000 de lei, reprezentând o parte din șpaga pretinsă. Spre deosebire de alte cauze similare, Stepănescu a avut loc de o ”execuție” rapidă în justiție, datorită faptului că a recunoscut faptele imputate de procurori.

Acest lucru i-a adus o reducere a pedepsei inițiale cu o treime, dar inculpatul a beneficiat și de circumstanțe atenuante, care au contribuit și ele la diminuarea pedepsei.

Fostul primar al Reșiței a fost judecat pentru fapte de corupție, fiind acuzat că a primit bani de la un om de afaceri pentru a atribui discreţionar contracte de lucrări publice societăţii reprezentate de acesta.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada noiembrie 2014 – noiembrie 2015, Mihai Stepănescu a pretins şi a primit diverse sume de bani, bunuri şi servicii de la omul de afaceri Stelian Tăune trimis și el în judecată pentru dare de mită), pentru a-şi exercita în mod necorespunzător atributele funcţiei de primar, în sensul atribuirii, în mod discreţionar, a unor contracte de lucrări de interes public societăţii comerciale reprezentată de acesta din urmă.

Potrivit anchetatorilor, Stepănescu a primit de la omul de afaceri suma totală de 52.000 de lei pentru atribuirea unui contract de proiectare şi execuţie lucrări, precum şi 20.000 de lei, ca parte a sumei totale de 10.000 de euro, pretinse în avans pentru viitoare lucrări.

Totodată, fostul primar a pretins de la omul de afaceri remiterea unor materiale pentru pavaj şi efectuarea lucrărilor de montare pavaj în curtea unui imobil de-al său. Valoarea totală a materialelor şi lucrărilor pretinse în avans, cu titlul de foloase injuste, pentru acordarea discreţionară a unor viitoare contracte în municipiul Reşiţa, a fost de 214.954 de lei.

Decizia judecătorilor Tribunalului Caraș-Severin în acest dosar nu este definitivă, ea putând fi atacată în termen de zece zile de la pronunțare, atât de inculpat, cât și de procurori.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Fostul primar al Reșiței a primit trei ani de închisoare

  1. 45.000 lei o parte din spaga primita =3 ani de inchisoare. Cei cu spagi de sute de milioane cit ar trebui sa primeasca ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *