Fostul primar al Reșiței a primit trei ani de închisoare

Fostul edil-șef al municipiului Reșița, Mihai Stepănescu, a fost condamnat, miercuri, la trei ani de închisoare cu executare și obligat de instanță la restituirea sumei de 45.000 de lei, reprezentând o parte din șpaga pretinsă. Spre deosebire de alte cauze similare, Stepănescu a avut loc de o ”execuție” rapidă în justiție, datorită faptului că a recunoscut faptele imputate de procurori.

Acest lucru i-a adus o reducere a pedepsei inițiale cu o treime, dar inculpatul a beneficiat și de circumstanțe atenuante, care au contribuit și ele la diminuarea pedepsei.

Fostul primar al Reșiței a fost judecat pentru fapte de corupție, fiind acuzat că a primit bani de la un om de afaceri pentru a atribui discreţionar contracte de lucrări publice societăţii reprezentate de acesta.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada noiembrie 2014 – noiembrie 2015, Mihai Stepănescu a pretins şi a primit diverse sume de bani, bunuri şi servicii de la omul de afaceri Stelian Tăune trimis și el în judecată pentru dare de mită), pentru a-şi exercita în mod necorespunzător atributele funcţiei de primar, în sensul atribuirii, în mod discreţionar, a unor contracte de lucrări de interes public societăţii comerciale reprezentată de acesta din urmă.

Potrivit anchetatorilor, Stepănescu a primit de la omul de afaceri suma totală de 52.000 de lei pentru atribuirea unui contract de proiectare şi execuţie lucrări, precum şi 20.000 de lei, ca parte a sumei totale de 10.000 de euro, pretinse în avans pentru viitoare lucrări.

Totodată, fostul primar a pretins de la omul de afaceri remiterea unor materiale pentru pavaj şi efectuarea lucrărilor de montare pavaj în curtea unui imobil de-al său. Valoarea totală a materialelor şi lucrărilor pretinse în avans, cu titlul de foloase injuste, pentru acordarea discreţionară a unor viitoare contracte în municipiul Reşiţa, a fost de 214.954 de lei.

Decizia judecătorilor Tribunalului Caraș-Severin în acest dosar nu este definitivă, ea putând fi atacată în termen de zece zile de la pronunțare, atât de inculpat, cât și de procurori.

1 Comments
Poli 21 06/04/2016
45.000 lei o parte din spaga primita =3 ani de inchisoare. Cei cu spagi de sute de milioane cit ar trebui sa primeasca ?