Fostul ministru al Turismului, Dan Matei Agathon, s-a stins din viaţă

Fostul ministru al Turismului, Dan Matei Agathon, s-a stins din viaţă

Fostul ministru al Turismului, Dan Matei Agathon, s-a stins din viaţă

Agenţia Naţională a Agenţiilor de Turism aduce un omagiu fostului ministru al Turismului, Dan Matei Agathon, care s-a stins din viaţă la 20 iulie, scrie agerpres.ro.

„Astăzi s-a stins din viaţă Dan Matei Agathon, cel pe care noi îl considerăm cel mai bun ministru al Turismului din ultimii 33 de ani. Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) regretă dispariţia unui om care s-a dovedit a fi, în timp, un vizionar care a pus interesul industriei turismului din România pe primul loc, dedicându-şi eforturile pentru a rezolva problemele sectorului şi a-l promova la nivel internaţional”, transmit reprezentanţii ANAT printr-un comunicat.

***

Matei-Agathon Dan s-a născut la 17 septembrie 1949, la Bucureşti.

A absolvit Facultatea Finanţe – Contabilitate din cadrul Academiei de Studii Economice (1971) şi a beneficiat de o bursă de studii în macroeconomie la Agenţia Guvernamentală japoneză JAICA – Japonia. (1991), menţionează www.cdep.ro.

CITEȘTE ȘI: Teribiliştii de pe şosele nu se potolesc

Înainte de 1989 a fost director economic la Institutul de Cercetare şi Inginerie Tehnologică, Proiectare şi Producţie pentru Metale Neferoase – Bucureşti, iar după 1989 a fost director în Guvernul României. În 1991, îndeplinit funcţia de Subsecretar de Stat, împuternicit special al Guvernului în relaţiile cu sindicatele şi patronatul.

A fost ministru al Turismului din 1992 până în 1996, când a deţinut şi funcţia de vicepreşedinte al Adunării Generale a Organizaţiei Mondiale a Turismului, şi în perioada decembrie 2000 – iunie 2003, conform sursei citate.

A fost membru fondator al PDSR; membru în Consiliul Naţional al PDSR; purtător de cuvânt al PDSR pentru campania locală şi parlamentară din 2000.

A fost deputat de Bacău în perioadele 1992-1996, 1996-2000, 2000-2004. A fost membru în Comisia de Politică Externă a Camerei Deputaţilor; membru în Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice a Mării Negre (1996-2000) (APCMN) şi vicepreşedinte al Comisiei Economice Comerciale, Tehnologice şi de Mediu a APCMN (1996-2000), mai menţionează www.cdep.ro.

Sursa foto: Agerpres


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *