Fostul Cinematograf Freidorf va fi reabilitat

Fostul Cinematograf Freidorf va fi reabilitat

Fostul Cinematograf Freidorf va fi reabilitat

Licitația pentru desemnarea executantului lucrărilor de reabilitare a viitorului Centru Cultural și Educațional Freidorf a intrat într-o nouă etapă, anunță Primăia Timișoara.

Până la termenul limită de depunere a ofertelor, la licitație s-au înscris trei ofertanți: Sulfatim, Audiotech Multimedia Group și Nedex Grup. Ofertele depuse au intrat în procesul de evaluare.

CITEȘTE ȘI: Încă o șmecherie imobiliară pusă la cale în Timișoara – un “duplex” cu… opt apartamente – a rămas fără autorizație de construire

„Redăm fostul Cinematograf Freidorf locuitorilor din acest cartier. Îl vom transforma într-un centru pentru comunitate, cu servicii culturale și sociale la care vor putea participa cetățenii de orice vârstă.

Păstrăm și capacitatea de proiecție și vrem să îl dăm în administrarea aceleași echipe care a transformat Cinema Victoria într-un real succes, iar partea de servicii sociale vrem să o lăsăm în grija Direcției de Asistență Socială”, transmite primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Viitorul Centru Cultural și Educațional Freidorf, de pe str. Nicolae Andreescu nr. 97, va fi o clădire multifuncțională cu toate echipamentele și dotările necesare. Proiectul prevede investiții în reabilitarea și dotarea unei clădiri destinate utilizării publice pentru servicii sociale și activități culturale, care va fi integrată în circuitul cultural și social.

Centrul Cultural și Educațional Freidorf va oferi servicii culturale și servicii sociale de tip Centru de zi pentru asistență integrată (informare și consiliere psiho-socială, consiliere familială, consiliere vocațională, terapie ocupațională, educare și socializare, grupuri suport, servicii medicale de bază etc).

Prioritate vor avea persoanele cu domiciliul/reședința în această zonă.

Clădirea va avea o scenă spre fațada posterioară, iar de jur împrejurul sălii vor fi gradene mobile cu 80 de locuri în total (inclusiv locuri pentru persoanele cu dizabilități). Spațiul va putea fi reconfigurat în funcție de necesități. La etaj, deasupra zonei de acces, va fi o garderobă, spațiu de repetiții pentru actori precum și o cabină care să asigure suportul tehnic pentru proiecțiile video.

Valoarea totală estimată este de aproape 2,4 milioane de lei fără TVA. Durata de execuție a lucrărilor este de 15 luni.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *