Forţa de muncă ţine sus preţul locuinţelor din zona Timişoarei

constructii 1

Noul an părea să ducă la o uşoară scădere a preţului locuinţelor, în condiţiile în care ofertele de creditare nu erau dintre cele mai favorabile. Au rămas nevândute multe apartamente scoase la vânzare din toamna trecută, menţinute încă pe piaţă, fapt pentru care era de aşteptat ca vânzătorii să mai lase din preţ pentru a putea finaliza tranzacţiile.

Apare, însă, un alt fenomen care contrabalansează situaţia şi tinde să ţină sus, în continuare, preţurile. Este vorba de criza forţei de muncă, resimţită tot mai puternic şi în sectorul construcţiilor.

Din cauza lipsei de muncitori, firmele de construcţii întâmpină dificultăţi în concretizarea proiectelor imobiliare, motiv pentru care sunt nevoite să crească preţurile, mai ales că s-au scumpit şi materialele de construcţii.

Or, cum valoarea locuinţelor noi rămâne ridicată, nu pot scădea doar cele vechi, acestea adaptându-se mereu după semnalul dat de cele proaspăt construite. Oricum, chiar dacă preţurile nu scad, nu mai este posibilă o creştere fulminantă ca în anii 2007-2008, tendinţele speculative fiind o amintire.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns