Facturile ajunse cu întârziere ne dau mari bătăi de cap. Ce spune o timişoreancă

Facturile care ajung cu întârziere la timișeni le dau acestora palpitații. Nu de puține ori se întâmplă ca plicurile trimise de reprezentanții unor societăți să ajungă la domiciliul beneficiarilor serviciilor după data scadentă de plată.

”Am primit factura de la serviciul de telefonie în 10 ianuarie și trebuia plătită până în data de 3. Factura a fost trimisă în 27 decembrie, deci undeva pe drum s-a blocat. Ar trebui să ajungă măcar cu trei zile înaintea ultimei zile de plată. Eu vreau să fiu la zi cu toate facturile, nu îmi place să întârzii, însă ce pot face când sunt pusă într-o asemenea situație?”, întreabă Eugenie Rujescu.

Timișoreanca are venerabila vârstă de 81 de ani și nu se poate deplasa pe la ghișee pentru a rezolva această problemă. Ea are pe cineva care o îngrijește și se ocupă de plata facturilor, însă nu i se pare normal să piardă timpul cu asemenea probleme, care nu ar trebui să apară.

”Nu este pentru prima dată când se întâmplă acest lucru. Până acum nu am plătit penalități pentru că le-am explicat situația. Am întrebat și la poștă unde este problema, însă mi-au spus că ei au primit târziu plicurile. Eu vreau să fiu corectă, nu îmi plac întârzierile”, spune Eugenia Rujescu.

Timișoreanca nu este singura care întâmpină această problemă. Sunt timișeni care nu primesc deloc facturile, însă mulți dintre ei rezolvă această problemă apelând la alte metode puse la dispoziție de societățile care le oferă serviciile (internet, pay-point). Însă nu toți abonații acestor firme doresc să apeleze la metodele moderne, mulți preferând-o pe cea clasică clasică, cu factura trimisă prin poștă.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

5 Răspunsuri “Facturile ajunse cu întârziere ne dau mari bătăi de cap. Ce spune o timişoreancă

  1. la raja constanta prin pinkpost primesc intarziat cu 10-14 zile facturiile , se emit somatii inainte ca eu macar sa primesc factura , pana ajung ziua urmatoare sa platesc factura ma trezesc cu echipa venita sa imi deconecteze bransamentul , situatie ce deja se repeta de cateva luni , am umblat la sedii raja si toate sictiritele de acolo imi zic ca e ceva normal ca nu sunt singurul ca nu au cu ce sa ma ajute , am sunat la toate numerele lor asculti ore in sir melodii si roboti intr-un final iti raspunde o alta sictirita care iti zice ca la ora 16 s-a terminat programul si ca e sezon de vara si nu se lucreaza , am facut sesizari scrise pana in prezent am primit o mizerie de aviz pinkpost la o adresa pe undeva prin oras si un termen de 3 zile sa merg la un anumit orar sa ridic o scrisoare, am facut sesizari online nu am primit raspuns sper ca protectia consumatorului sa raspunda sau sa aibe oameni competenti sa ia masuri , mosu de la pinkpost care le livreaza sustine ca si ei le primesc intarziat

  2. in „democratie”?! nu se mai aplica si stampila cu data livrarii ci numai cea cu data prezentarii plicului, asa ca destinatarii nu au niciun mijloc de proba! PROTECTIA CONSUMATORILOR doarme? sigur ca da, ca salariile se maresc etc. ….
    pe vremea lui ceasca orice scrisoare pusa in cutie pana la ora 17:00 ziua urmatoare era la Bucuresti si in marile orase! in localitatile mai mici ajungea a doua zi! cat am putut sa INVOLUAM. din lac in put!!

  3. enel trimite factura prin curieri obscuri, economia lui peste, 50 de bani in loc de 1 leu. acesti curieri de multe ori lasa factura la alta adresa, toate gramada la o scara. la sat nici nu vine, vine prin posta romana doar somatia de neplata.
    evident solutia ar fi factura electronica sau ca in europa cu apa calda, factura sa nici nu existe, totul sa se plateasca automat prin banca, inclusiv intretinerea de la bloc.

  4. Am patit cu enel acum nu mi-a venit factura pe decembrie mia venit abia acum in ianuarie pe 15 … data scadenta fiind 26 decembrie deci …. incapabili ….

Lasă un răspuns